whatsapp

Şartları yerine getiren işyerini açabilecek

SİVİL TOPLUM 19.02.2021 - 12:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şartları yerine getiren işyerini açabilecek

Yeni dönemle birlikte kapılarını açmaya hazırlanan işletmeler Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen 8 kuralı yerine getirmek şartıyla müşteri ağırlayabilecek. MART AYI BEKLENTİSİ Önceki gün millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlamalarla ilgili önemli açıklamalar da yapan Cumhurbaşkanı, normalleşme sürecinin Mart ayı ile birlikte başlayacağını duyurdu. NORMALLEŞME SÜRECİ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz" açıklamasının ardından paket servis ve gel-al hizmeti veren işletmeler için de bir yol haritası hazırlandı. AÇILMAK İÇİN 8 ŞART Müşterilere HES kodu sorulacak. Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek. Kapasiteyi aşması durumunda müşteri içeri alınmayacak. Yemekler, çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde olacak. Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak. Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek. Her masada hijyen ürünleri olacak. Masalar her müşteriden sonra temizlenecek. Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

Yeni dönemle birlikte kapılarını açmaya hazırlanan işletmeler Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen 8 kuralı yerine getirmek şartıyla müşteri ağırlayabilecek.

MART AYI BEKLENTİSİ

Önceki gün millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlamalarla ilgili önemli açıklamalar da yapan Cumhurbaşkanı, normalleşme sürecinin Mart ayı ile birlikte başlayacağını duyurdu.

NORMALLEŞME SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz" açıklamasının ardından paket servis ve gel-al hizmeti veren işletmeler için de bir yol haritası hazırlandı.

AÇILMAK İÇİN 8 ŞART

Müşterilere HES kodu sorulacak. Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek. Kapasiteyi aşması durumunda müşteri içeri alınmayacak. Yemekler, çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde olacak. Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak. Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek. Her masada hijyen ürünleri olacak. Masalar her müşteriden sonra temizlenecek. Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.