whatsapp

Şehit Uysal’a doğum günü

YAŞAM 30.08.2019 - 22:50, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şehit Uysal’a doğum günü

Diyarbakır’da görev yapmakta iken, PKK’lı hainlerce pusu kurularak şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Uysal, 30 Ağustos zafer kutlamalarına denk gelen doğum gününde protokol üyeleri ve oğlu İlker Uysal tarafından mezarı başında anıldı. Babasını daha 9 yaşında iken kaybeden oğul İlker Uysal, Çok sevdiği babasının mezarına doğum gününde Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Bçvş. Ufuk Memiş ve İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir ile birlikte çiçek bıraktı. İlker Uysal gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Küçük kardeşim 1.5 yaşındaydı. Babasız büyümek çok zor. Her hafta annem ve kardeşimle birlikte babamın mezarını ziyaret ediyorum. Ama bugünkü ziyaret çok anlamlı. Zafer ayında doğum günü olması bizi daha hüzünlü kıldı. Değerli büyüklerimizle dua okuduk. Cenneti mekân olsun. Hiç unutmayacağız’’ dedi. 30 Ağustos 1959 tarihinde Seydişehir’de doğan şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Uysal, Diyarbakır İli Bismil İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Tepe Jandarma Karakolunda Karakol Komutanı olarak görev yapmakta iken 23 Kasım 1993 tarihinde Ağıllı Köyü mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarının kurduğu pusuda girilen çatışmada şehit olmuştu.

Diyarbakır’da görev yapmakta iken, PKK’lı hainlerce pusu kurularak şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Uysal, 30 Ağustos zafer kutlamalarına denk gelen doğum gününde protokol üyeleri ve oğlu İlker Uysal tarafından mezarı başında anıldı.

Babasını daha 9 yaşında iken kaybeden oğul İlker Uysal, Çok sevdiği babasının mezarına doğum gününde Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Bçvş. Ufuk Memiş ve İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir ile birlikte çiçek bıraktı.

İlker Uysal gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Küçük kardeşim 1.5 yaşındaydı. Babasız büyümek çok zor. Her hafta annem ve kardeşimle birlikte babamın mezarını ziyaret ediyorum. Ama bugünkü ziyaret çok anlamlı. Zafer ayında doğum günü olması bizi daha hüzünlü kıldı. Değerli büyüklerimizle dua okuduk. Cenneti mekân olsun. Hiç unutmayacağız’’ dedi.

30 Ağustos 1959 tarihinde Seydişehir’de doğan şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mehmet Uysal, Diyarbakır İli Bismil İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Tepe Jandarma Karakolunda Karakol Komutanı olarak görev yapmakta iken 23 Kasım 1993 tarihinde Ağıllı Köyü mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarının kurduğu pusuda girilen çatışmada şehit olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.