whatsapp

Şehitler ölmez

SİVİL TOPLUM 05.03.2021 - 21:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şehitler ölmez

EMİNE GÖKSU
Şehitlik en yüksek mertebedir. Şehit vatanı uğruna canını veren insandır. Şehitlik mertebesini Allah insana verir. Kıyamet gününde 3 sınıf şefaat edecektir. Peygamberler sonra Alimler sonrada şehitler. Allah yolunda canını feda eden bir müslümana şehit denir. Islamda en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu birdirildirmiştir. Bunun içindir ki şehitlerin bütün kusur ve günahları Allah tarafından affedilmektedir. Müslümanları düşmanlarına üstün kılan en mühüm esaslardan biri ölürsem şehidim kalırsam gazi inancıdır. Bu durum ayette iki güzelden biri şeklinde ifade edilmiştir. Yani mügmin için savaşta ya galip gelecek yada şehit olacaktır.  Hz. Peygamberimiz (S.A.V) Uhud'da hayatını kaybeden 70 şehidimiz için şunu bildirdi; Allah kullarını cennetine koydu, ordaki şehitler bizim rahatımızı dünyadakiler görseler der.  Allahuteala sizin durumlarınızı dünyadakilere bildir ecem der.) Şehitler bizlere Allah yolunda ölenlere, öldürülenlere sakın ölü sanmayın, onlar diridirler. Allahın lütfundan kendilerine verdikleriyle Rabbin katında sevinçle rızıklandırılırlar. Şehitler arkalarından gelecek olanlara müjde verirler. Hem dünya hem ahiret itibarıyla şehit sayılan kimseye Şehid-i Kamil denir. Şehid-i Kamil insanlar yıkanmadan kanlarıyla gömülürler. Şehitlik Allah katında ne yücedir. 70 kişiye şefaat eder. Şehitlik çok kapsamlı bi kavramdır. Dünyada şehitlik sayılmadan yıkanıp gömülen ahirette şehitlik mertebesi görürse Şehid-i Uhrevi denir.  Sarı kamışta donarak ölen şehitlerimiz, Çanakkale savaşlarında vatanı uğruna canını veren şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bende 30 sene önce karakol komutanı olarak karakolda kaybetmiş olduğum abim için bir şehit kardeşi olarak gurur duyuyorum. Her ne kadar şehitliğe gömülmese de şehit olduğuna Allah katında inanıyorum. Gurbette görev başında bir ramazan ayında vurularak öldürülmüştür. Vatan sağ olsun analar ağlamasın, bayrağım uğruna vatanım uğruna milletim uğruna canımı vermeye hazırım ne mutlu türküm diyene bu vatan bizim vatan sağ olsun. Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı Duşun altındaki binlerce kefensiz yatanı Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı Verme dünyaları alsanda bu cennet vatani
EMİNE GÖKSU

Şehitlik en yüksek mertebedir. Şehit vatanı uğruna canını veren insandır. Şehitlik mertebesini Allah insana verir.

Kıyamet gününde 3 sınıf şefaat edecektir. Peygamberler sonra Alimler sonrada şehitler. Allah yolunda canını feda eden bir müslümana şehit denir. Islamda en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu birdirildirmiştir.

Bunun içindir ki şehitlerin bütün kusur ve günahları Allah tarafından affedilmektedir. Müslümanları düşmanlarına üstün kılan en mühüm esaslardan biri ölürsem şehidim kalırsam gazi inancıdır. Bu durum ayette iki güzelden biri şeklinde ifade edilmiştir. Yani mügmin için savaşta ya galip gelecek yada şehit olacaktır. 

Hz. Peygamberimiz (S.A.V) Uhud'da hayatını kaybeden 70 şehidimiz için şunu bildirdi; Allah kullarını cennetine koydu, ordaki şehitler bizim rahatımızı dünyadakiler görseler der.  Allahuteala sizin durumlarınızı dünyadakilere bildir ecem der.) Şehitler bizlere Allah yolunda ölenlere, öldürülenlere sakın ölü sanmayın, onlar diridirler. Allahın lütfundan kendilerine verdikleriyle Rabbin katında sevinçle rızıklandırılırlar.

Şehitler arkalarından gelecek olanlara müjde verirler. Hem dünya hem ahiret itibarıyla şehit sayılan kimseye Şehid-i Kamil denir. Şehid-i Kamil insanlar yıkanmadan kanlarıyla gömülürler. Şehitlik Allah katında ne yücedir. 70 kişiye şefaat eder. Şehitlik çok kapsamlı bi kavramdır. Dünyada şehitlik sayılmadan yıkanıp gömülen ahirette şehitlik mertebesi görürse Şehid-i Uhrevi denir. 

Sarı kamışta donarak ölen şehitlerimiz, Çanakkale savaşlarında vatanı uğruna canını veren şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bende 30 sene önce karakol komutanı olarak karakolda kaybetmiş olduğum abim için bir şehit kardeşi olarak gurur duyuyorum. Her ne kadar şehitliğe gömülmese de şehit olduğuna Allah katında inanıyorum. Gurbette görev başında bir ramazan ayında vurularak öldürülmüştür. Vatan sağ olsun analar ağlamasın, bayrağım uğruna vatanım uğruna milletim uğruna canımı vermeye hazırım ne mutlu türküm diyene bu vatan bizim vatan sağ olsun.

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı

Duşun altındaki binlerce kefensiz yatanı

Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı

Verme dünyaları alsanda bu cennet vatani

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.