whatsapp

Şeker hastalarına doğal çare

SAĞLIK 02.05.2018 - 23:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şeker hastalarına doğal çare

Vücut yeteri kadar insülin üretemediğinde veya ürettiği insülini efektif olarak kullanamadığında şeker hastalığına yol açabilir. Bu oldukça tehlikeli bir hastalıktır, yakalandıktan sonra yaşam kalitenizi ciddi anlamda etkiler.
Şeker hastalığının belirtilerini azaltabileceğiniz doğal bir karışım var ve bunun en iyi tarafı sadece 2 malzeme kullanarak yapılıyor olması. Bu malzemeler genellikle her mutfakta bulunur, yoksa bile çok ucuza alabilirsiniz. Tarifi aşağıda bulabilirsiniz. TARİF 1 : Malzemeler: 6 limon 300 gram kereviz Hazırlanışı: Kerevizi güzelce yıkayın, rendeleyin ve bir kaba koyun. Limonları sıkın ve suyunu kerevizin üstüne dökün. Bu kabı içi su dolu başka bir tencereye koyun ve kaynatın. Su kaynayınca altını kısın ve düşük ısıda 2 saat daha kaynatın. 2 saatin sonunda tencereyi ocaktan alın ve tamamen soğuyana kadar kapağını açmayın. Tamamen soğuduktan sonra karışımı cam kavanoza alın. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına koyun. Kullanım şekli: Bu çareyi bir çorba kaşığı her sabah boş bir karna, kahvaltıdan 30 dakika önce tüketin. Bu miktar iki ay sürecek ve kan şeker seviyelerinin normalleşmeye başladığını yakında fark edeceksin! Bir diğer 2 malzemeli kür de tarçın ve karanfil ikilisi. Kan şeker seviyesini düzenlemek için tarçın zaten oldukça çok kullanılan bir baharattır. Karanfil ile birleştiğinde oldukça faydalı bir ikili oluyorlar. Yakın zamanda yapılan bir çalışmaya göre tarçın tüketenlerde hem kan şekerlerinin hem de kolesterol seviyelerinin indiğini görmüşlerdir. Ayrıca tarçın hem vücudun kan şekerini düzenleme kapasitesini hem de insülin etkinliğini arttırıyor. Karanfilin de yüksek kan şekeri seviyesini indirebilmesi gibi birçok tıbbi özelliği bulunmaktadır. Karanfil içinde en çok antioksidan bulunduran baharatlardan biridir, her 100 gramında 80 mg C vitamini ile betakaroten, E vitamini, selenyum, fiber, fitosterol ve çeşitli temel mineraller bulunur. TARİF 2 :  Malzemeler :  4 çubuk tarçın 60 gram karanfil 1 litre su Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir sürahiye doldurun ve dört beş gün kadar buzdolabından bekletin. Ardından sıvıyı süzerek ayırın ve karışımdan her gün yarım bardak için. Aman dikkat!  Bu doğal kür son derece faydalı olsa da eğer aşağıdaki durumlardan birini yaşıyorsanız tarçın kullanırken daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Tarçın mevcut karaciğer sorunlarını daha da kötüleştirebilir. Bu doğal tedavi kan şekeri seviyenizi önemli derecede düşürebilir, bu yüzden aynı amaçla başka bir ilaç kullanıyor veya tedavi görüyorsanız ekstra önlem almakta fayda var. Tarçının bazı çeşitlerinin içinde vücudun kan pıhtısı oluşturma kapasitesini azaltabilecek bir bileşen bulunmaktadır. Kaliteli tarçınınız güvendiğiniz bir kaynaktan satın alınız. Doktorunuz size diyabet teşhisi koymuşsa, bu doğal tedaviyi denemeden önce ona danışmanız çok önemlidir. Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Vücut yeteri kadar insülin üretemediğinde veya ürettiği insülini efektif olarak kullanamadığında şeker hastalığına yol açabilir. Bu oldukça tehlikeli bir hastalıktır, yakalandıktan sonra yaşam kalitenizi ciddi anlamda etkiler.

Şeker hastalığının belirtilerini azaltabileceğiniz doğal bir karışım var ve bunun en iyi tarafı sadece 2 malzeme kullanarak yapılıyor olması. Bu malzemeler genellikle her mutfakta bulunur, yoksa bile çok ucuza alabilirsiniz. Tarifi aşağıda bulabilirsiniz.

TARİF 1 : Malzemeler:

6 limon
300 gram kereviz
Hazırlanışı: Kerevizi güzelce yıkayın, rendeleyin ve bir kaba koyun. Limonları sıkın ve suyunu kerevizin üstüne dökün.

Bu kabı içi su dolu başka bir tencereye koyun ve kaynatın. Su kaynayınca altını kısın ve düşük ısıda 2 saat daha kaynatın. 2 saatin sonunda tencereyi ocaktan alın ve tamamen soğuyana kadar kapağını açmayın.

Tamamen soğuduktan sonra karışımı cam kavanoza alın. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına koyun.

Kullanım şekli: Bu çareyi bir çorba kaşığı her sabah boş bir karna, kahvaltıdan 30 dakika önce tüketin. Bu miktar iki ay sürecek ve kan şeker seviyelerinin normalleşmeye başladığını yakında fark edeceksin!

Bir diğer 2 malzemeli kür de tarçın ve karanfil ikilisi. Kan şeker seviyesini düzenlemek için tarçın zaten oldukça çok kullanılan bir baharattır. Karanfil ile birleştiğinde oldukça faydalı bir ikili oluyorlar.

Yakın zamanda yapılan bir çalışmaya göre tarçın tüketenlerde hem kan şekerlerinin hem de kolesterol seviyelerinin indiğini görmüşlerdir. Ayrıca tarçın hem vücudun kan şekerini düzenleme kapasitesini hem de insülin etkinliğini arttırıyor.

Karanfilin de yüksek kan şekeri seviyesini indirebilmesi gibi birçok tıbbi özelliği bulunmaktadır. Karanfil içinde en çok antioksidan bulunduran baharatlardan biridir, her 100 gramında 80 mg C vitamini ile betakaroten, E vitamini, selenyum, fiber, fitosterol ve çeşitli temel mineraller bulunur.

TARİF 2 :  Malzemeler : 

4 çubuk tarçın
60 gram karanfil
1 litre su

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir sürahiye doldurun ve dört beş gün kadar buzdolabından bekletin. Ardından sıvıyı süzerek ayırın ve karışımdan her gün yarım bardak için.

Aman dikkat!  Bu doğal kür son derece faydalı olsa da eğer aşağıdaki durumlardan birini yaşıyorsanız tarçın kullanırken daha dikkatli olmanız gerekmektedir.

Tarçın mevcut karaciğer sorunlarını daha da kötüleştirebilir.

Bu doğal tedavi kan şekeri seviyenizi önemli derecede düşürebilir, bu yüzden aynı amaçla başka bir ilaç kullanıyor veya tedavi görüyorsanız ekstra önlem almakta fayda var.
Tarçının bazı çeşitlerinin içinde vücudun kan pıhtısı oluşturma kapasitesini azaltabilecek bir bileşen bulunmaktadır. Kaliteli tarçınınız güvendiğiniz bir kaynaktan satın alınız.

Doktorunuz size diyabet teşhisi koymuşsa, bu doğal tedaviyi denemeden önce ona danışmanız çok önemlidir.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.