whatsapp

Serada üretilen çiçekler bölgenin ihtiyacını karşılıyor

SİVİL TOPLUM 13.05.2020 - 02:16, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Serada üretilen çiçekler bölgenin ihtiyacını karşılıyor

Görüntülü haber..
Seydişehir’de 20 yılını doğaya ve çiçek sevgisine veren Yılmaz Kabakçı (67) oğlu ile birlikte serasında 100 çeşit çiçek üreterek tüm bölgeye satışını yapıyor. Seydişehir’de çiçek ve fidan satışı yapan Yılmaz Kabakçı ve oğlu Halil Kabakçı, doğa sevgisiyle başladığı işe 20 yıldır oğlu ile devam ediyor. Pınarbaşı Mahallesinde bulunan yeşil alanda oluşturduğu seralarda işini sürdüren İşinden büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Kabakçı, insanların doğaya sahip çıkması için de çağrı yaptı. Son 5 yıldır babasının yanında çiçek üretimi yaptığını belirten Halil Kabakçı (34), seralarında çevre il ve ilçelerin çiçek ihtiyacını yetiştirdiklerini söyledi. Halil Kabakçı ajansımıza yaptığı konuşmasında, ‘’ 20 yıl önce babam 4 Bin metrekare kapalı alanda bölgenin en büyük kesme çiçek serasında çiçek fidan üretimi yaparak Akdeniz bölgesi de dâhil Yalvaç, Beyşehir, Bozkır, Üzümlü ve Akseki’ye kadar birçok yere gönderiyoruz. Ben 5 yıldır bu işin içerisindeyim. Seralarımızda boylu ve bodur 7 veren gül, karanfil, gebreleten, dera, orkide, menekşe,  içgonya, sümbül, lale, salon çiçekleri, sardunya, şebboy, 11 ay, hanım çiçeği, kadife gibi 100 çeşidimizle piyasanın ihtiyacını karşılıyoruz. Yılın 12 ayında toprak hazırlama, tohum ekimi, çiçek dikimi, hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama işlemleri de yapıyoruz. Yurt dışına açılmayı planlıyoruz." dedi.
Görüntülü haber..

Seydişehir’de 20 yılını doğaya ve çiçek sevgisine veren Yılmaz Kabakçı (67) oğlu ile birlikte serasında 100 çeşit çiçek üreterek tüm bölgeye satışını yapıyor.

Seydişehir’de çiçek ve fidan satışı yapan Yılmaz Kabakçı ve oğlu Halil Kabakçı, doğa sevgisiyle başladığı işe 20 yıldır oğlu ile devam ediyor. Pınarbaşı Mahallesinde bulunan yeşil alanda oluşturduğu seralarda işini sürdüren İşinden büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan Kabakçı, insanların doğaya sahip çıkması için de çağrı yaptı.

Son 5 yıldır babasının yanında çiçek üretimi yaptığını belirten Halil Kabakçı (34), seralarında çevre il ve ilçelerin çiçek ihtiyacını yetiştirdiklerini söyledi.

Halil Kabakçı ajansımıza yaptığı konuşmasında, ‘’ 20 yıl önce babam 4 Bin metrekare kapalı alanda bölgenin en büyük kesme çiçek serasında çiçek fidan üretimi yaparak Akdeniz bölgesi de dâhil Yalvaç, Beyşehir, Bozkır, Üzümlü ve Akseki’ye kadar birçok yere gönderiyoruz. Ben 5 yıldır bu işin içerisindeyim.

Seralarımızda boylu ve bodur 7 veren gül, karanfil, gebreleten, dera, orkide, menekşe,  içgonya, sümbül, lale, salon çiçekleri, sardunya, şebboy, 11 ay, hanım çiçeği, kadife gibi 100 çeşidimizle piyasanın ihtiyacını karşılıyoruz. Yılın 12 ayında toprak hazırlama, tohum ekimi, çiçek dikimi, hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama işlemleri de yapıyoruz. Yurt dışına açılmayı planlıyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.