whatsapp

Seydişehir çınarları

YAŞAM 28.01.2019 - 13:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir çınarları

Anadolu Kültüründe çınar ağaçları düzenin ve otoritenin sembolüdür. Seydişehir’de 200 ile 700 yıl arasında anıt çınarlar bulunur. Bu çınarlar Seydişehir tarihinin yaşayan tanıklarıdır. Anıt ağaçların onlarcası, günümüze kadar gelebilmişlerdir. Tarihin belirli dönemlerinin kilometre taşı olmuşlardır. Seydişehir Pınarbaşı mahallesindeki bu tarihi çınar ağaçları anıtlar Yüksek Kurulunca koruma altına her ne kadar alındıysa da gerekli koruma sağlanamamaktadır. Bu kadar uzun yaşamasının sebebi ağacın köklerinin Akçay deresine uzanmasıdır. Her yıl yapraklarının yeşermesi bizleri sevindirmektedir. İlçemizdeki en eski ağaçları şimdi gizemli bir şekilde bakımsızlıktan ölüyorlar.

Anadolu Kültüründe çınar ağaçları düzenin ve otoritenin sembolüdür.

Seydişehir’de 200 ile 700 yıl arasında anıt çınarlar bulunur.

Bu çınarlar Seydişehir tarihinin yaşayan tanıklarıdır.

Anıt ağaçların onlarcası, günümüze kadar gelebilmişlerdir. Tarihin belirli dönemlerinin kilometre taşı olmuşlardır.

Seydişehir Pınarbaşı mahallesindeki bu tarihi çınar ağaçları anıtlar Yüksek Kurulunca koruma altına her ne kadar alındıysa da gerekli koruma sağlanamamaktadır.

Bu kadar uzun yaşamasının sebebi ağacın köklerinin Akçay deresine uzanmasıdır. Her yıl yapraklarının yeşermesi bizleri sevindirmektedir.

İlçemizdeki en eski ağaçları şimdi gizemli bir şekilde bakımsızlıktan ölüyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.