whatsapp

Seydişehir’de 15 Temmuz günü etkinlikleri

BELEDİYE 16.07.2019 - 01:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de 15 Temmuz günü etkinlikleri

Seydişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Şehitlikte düzenlenen anma töreni ile başladı. Kaymakamlık ve belediye tarafından Seyyid Harun Camisi’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Akşam programında ise, Milli irade meydanında yatsı namazının ardından İlçe protokolünün yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile vatandaşların katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.   Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, demokrasi dışı bu girişimi bir kez daha nefretle kınadığını belirterek, şunları kaydetti: ‘’Bizler Söğüt’te, İstanbul’da, Çanakkale’de vatan ve millet sevgisiyle gözünü kırpmadan siperden sipere kahramanlık taşıyan bir neslin evlatlarıyız. Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına, 7’den 70’e herkes vatan sevgisini canından öte sayan bir davanın mirasçılarıdır. 15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum’’ dedi. Seyyid Harun ilahi gurubunun söylediği ilahilerle program sona erdi. Programa; Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe başkanı Kemalettin Atalay, MHP ilçe başkanı Eyyüp Gül, diğer protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Seydişehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Şehitlikte düzenlenen anma töreni ile başladı.

Kaymakamlık ve belediye tarafından Seyyid Harun Camisi’nde Mevlid-i Şerif okutuldu.
Akşam programında ise, Milli irade meydanında yatsı namazının ardından İlçe protokolünün yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ile vatandaşların katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.  

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Belediye Başkanı Mehmet Tutal,

Burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, demokrasi dışı bu girişimi bir kez daha nefretle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Bizler Söğüt’te, İstanbul’da, Çanakkale’de vatan ve millet sevgisiyle gözünü kırpmadan siperden sipere kahramanlık taşıyan bir neslin evlatlarıyız. Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına, 7’den 70’e herkes vatan sevgisini canından öte sayan bir davanın mirasçılarıdır. 15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum’’ dedi.

Seyyid Harun ilahi gurubunun söylediği ilahilerle program sona erdi.

Programa; Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe başkanı Kemalettin Atalay, MHP ilçe başkanı Eyyüp Gül, diğer protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.