whatsapp

Seydişehir’de arabulucular ilk toplantısını yaptı

SİVİL TOPLUM 07.09.2020 - 22:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de arabulucular ilk toplantısını yaptı

Seydişehir’deki hukuki uyuşmazlıkların mahkemeye başvurmadan giderilmesi için 8 avukat tarafından kurulan Genç Arabuluculuk Merkezi yönetimi ilk toplantısını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Genç, öncelikli hedefleri arasında, hukuksal uyuşmazlıklar gündeme geldiğinde, şehre uzlaşı ve barış kültürünün yerleşip yaygınlaşmasına aracı olmayı hedeflediklerini belirtti. Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Türkiye Arabuluculuk Merkezleri Platformu’nun tebrik ve takdirlerini kazandıklarını vurgulayan Başkan Ufuk Genç, ‘’ Genç Arabuluculuk Merkezi, “Profesyonel Ekip, Güçlü Kadro” sloganı ile ses getiren adımlar attı. Öncelikli hedeflerimiz arasında, hukuksal uyuşmazlıklar gündeme geldiğinde, şehrimizde uzlaşı ve barış kültürünün yerleşerek yaygınlaşmasına aracı olmayı hedefliyoruz. Özellikle pandemi döneminde gündeme gelebilecek olan hukuksal uyuşmazlıkların, mahkemeye gitmeden, binlerce Türk Lirası masraf yapmadan, tarafların kutuplaşmadan ve taraflar arasında husumet oluşmayacak şekilde, ilişkilerini koruyarak, en kısa sürede uyuşmazlığı çözüme kavuşturabileceğiz. Aynı zamanda yıllarca mahkemelerde devam eden davalarında kısa sürede çözüme kavuşabilecek. Bu konuda diğer yönetim kurulu üyeleri  olan Arabulucu Avukat Zehra Yılmaz, Arabulucu Avukat Ayşe Gülnar, Avukat Cansu Koyuncu, Avukat İsa Koca, Avukat Hikmet Balcı, Avukat Osman Kerpiç ve Avukat Mustafa Gülnar ile hep birlikte çalışıp uyuşmazlıkların çözüme kavuşmasında, Uzman Arabulucu unvanıyla Ufuk Genç, Zehra Yılmaz ve Ayşe Gülnar'ın görev alacaklar. Yönetim kurulu üyesi olan Avukat meslektaşlarımız ise kendilerine gelen bir uyuşmazlığı, vekil edenlerinin menfaatlerine uygun olacak şekilde, öncelikle Arabuluculuk Merkezinde çözüme kavuşturmaya çalışacaklar. Uyuşmazlığın giderilememesi halinde mahkeme yoluna başvurulacak. İkinci program ise Akran Arabuluculuğu konusunda, şartlar elverdiği ölçüde okullarımızda öğrenciler arasında gündeme gelebilecek sorunların giderilmesi amacıyla, İlçe Milli Eğitimin izni ile Akran Arabuluculuğu eğitimi verilecek.’’ diye konuştu.

Seydişehir’deki hukuki uyuşmazlıkların mahkemeye başvurmadan giderilmesi için 8 avukat tarafından kurulan Genç Arabuluculuk Merkezi yönetimi ilk toplantısını yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Genç, öncelikli hedefleri arasında, hukuksal uyuşmazlıklar gündeme geldiğinde, şehre uzlaşı ve barış kültürünün yerleşip yaygınlaşmasına aracı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar ve Türkiye Arabuluculuk Merkezleri Platformu’nun tebrik ve takdirlerini kazandıklarını vurgulayan Başkan Ufuk Genç, ‘’ Genç Arabuluculuk Merkezi, “Profesyonel Ekip, Güçlü Kadro” sloganı ile ses getiren adımlar attı. Öncelikli hedeflerimiz arasında, hukuksal uyuşmazlıklar gündeme geldiğinde, şehrimizde uzlaşı ve barış kültürünün yerleşerek yaygınlaşmasına aracı olmayı hedefliyoruz. Özellikle pandemi döneminde gündeme gelebilecek olan hukuksal uyuşmazlıkların, mahkemeye gitmeden, binlerce Türk Lirası masraf yapmadan, tarafların kutuplaşmadan ve taraflar arasında husumet oluşmayacak şekilde, ilişkilerini koruyarak, en kısa sürede uyuşmazlığı çözüme kavuşturabileceğiz. Aynı zamanda yıllarca mahkemelerde devam eden davalarında kısa sürede çözüme kavuşabilecek. Bu konuda diğer yönetim kurulu üyeleri  olan Arabulucu Avukat Zehra Yılmaz, Arabulucu Avukat Ayşe Gülnar, Avukat Cansu Koyuncu, Avukat İsa Koca, Avukat Hikmet Balcı, Avukat Osman Kerpiç ve Avukat Mustafa Gülnar ile hep birlikte çalışıp uyuşmazlıkların çözüme kavuşmasında, Uzman Arabulucu unvanıyla Ufuk Genç, Zehra Yılmaz ve Ayşe Gülnar'ın görev alacaklar. Yönetim kurulu üyesi olan Avukat meslektaşlarımız ise kendilerine gelen bir uyuşmazlığı, vekil edenlerinin menfaatlerine uygun olacak şekilde, öncelikle Arabuluculuk Merkezinde çözüme kavuşturmaya çalışacaklar. Uyuşmazlığın giderilememesi halinde mahkeme yoluna başvurulacak. İkinci program ise Akran Arabuluculuğu konusunda, şartlar elverdiği ölçüde okullarımızda öğrenciler arasında gündeme gelebilecek sorunların giderilmesi amacıyla, İlçe Milli Eğitimin izni ile Akran Arabuluculuğu eğitimi verilecek.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.