whatsapp

Seydişehir’de Bal Üretimi

EKONOMİ 13.09.2017 - 12:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de Bal Üretimi

Seydişehir'de 2017 yılında yaklaşık 100 ton bal üretimi yapıldığı bildirildi.
Küpe Bal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Taşdöğen, dolum tesislerinde yaptığı açıklamada, Seydişehir balının hak ettiği konuma getirileceğini vurguladı. Balın kalitesinde, bilinçli arıcının büyük etken olduğunu belirten Taşdöğen, Toroslar'ın muhteşem doğasında birliğimize kayıtlı 78 üreticiyle 100 ton bal ürettiklerini ifade etti. Taşdöğen, “Geçen yıl 55 ton üretmiştik. Katıldığımız fuarlar ve eğitim seminerlerin faydasını arı üreticilerimiz gördü. Markalaşan Küpe balında artış görmek üreticilerimiz kadar bizi de sevindirdi. İlçemizin iklimi, doğası ve çiçek zenginliği açısından bölgenin güzide alanlarından birisidir. Üreticilerimizi önümüzdeki dönem çiçeğin bol olduğu yaylalarımıza yönlendirip üretimimizi ikiye katlayacağız” dedi.
Seydişehir'de 2017 yılında yaklaşık 100 ton bal üretimi yapıldığı bildirildi.

Küpe Bal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Taşdöğen, dolum tesislerinde yaptığı açıklamada, Seydişehir balının hak ettiği konuma getirileceğini vurguladı.

Balın kalitesinde, bilinçli arıcının büyük etken olduğunu belirten Taşdöğen, Toroslar'ın muhteşem doğasında birliğimize kayıtlı 78 üreticiyle 100 ton bal ürettiklerini ifade etti.

Taşdöğen, “Geçen yıl 55 ton üretmiştik. Katıldığımız fuarlar ve eğitim seminerlerin faydasını arı üreticilerimiz gördü. Markalaşan Küpe balında artış görmek üreticilerimiz kadar bizi de sevindirdi. İlçemizin iklimi, doğası ve çiçek zenginliği açısından bölgenin güzide alanlarından birisidir. Üreticilerimizi önümüzdeki dönem çiçeğin bol olduğu yaylalarımıza yönlendirip üretimimizi ikiye katlayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.