whatsapp

Seydişehir’de meşe palamudu ekimi

EKONOMİ 11.11.2016 - 10:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de meşe palamudu ekimi

Seydişehir Orman İşletme Şefi Halil Kabakcı, Ketenli Mahallesi'nde bozuk ormanların iyileştirilmesi ve yaşlı ormanların gençleştirilmesi kapsamında meşe palamudu ekildiğini bildirdi.
Ketenli boğaz deresi mevkiinde 20 hektarlık alanda meşe tohumu (palamudu) ekim çalışması yaptıklarını belirten Kabakcı, ormanın sürekliliği ve iyileştirilmesi faaliyetleri yürüttüklerini söyledi. Bölgede meşe ormanlarını iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Kabakcı, 'Ağaçlandırma ve eylem planı dahilinde sonbaharda yörenin orman varlığını artırmak için meşe palamudu tohumlarını Ketenli mahallemizin boğaz deresinde toprakla buluşturuyoruz. Amacımız uzun yıllardan beri tahrip edilen ve yok olan orman varlığını yeniden oluşturmak ve yörenin orman varlığını artırmaktır.' dedi.
Seydişehir Orman İşletme Şefi Halil Kabakcı, Ketenli Mahallesi'nde bozuk ormanların iyileştirilmesi ve yaşlı ormanların gençleştirilmesi kapsamında meşe palamudu ekildiğini bildirdi.

Ketenli boğaz deresi mevkiinde 20 hektarlık alanda meşe tohumu (palamudu) ekim çalışması yaptıklarını belirten Kabakcı, ormanın sürekliliği ve iyileştirilmesi faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.
Bölgede meşe ormanlarını iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Kabakcı, 'Ağaçlandırma ve eylem planı dahilinde sonbaharda yörenin orman varlığını artırmak için meşe palamudu tohumlarını Ketenli mahallemizin boğaz deresinde toprakla buluşturuyoruz. Amacımız uzun yıllardan beri tahrip edilen ve yok olan orman varlığını yeniden oluşturmak ve yörenin orman varlığını artırmaktır.' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.