whatsapp

Seydişehir’in dünü: 54 yıllık değişim!

NOSTALJİ 17.02.2020 - 01:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’in dünü: 54 yıllık değişim!

Ali Kazankaya-Araştırmacı-Yazar
Eski Kuğulu yolu (Duman Burnu Tepesi ) aynı yerden1966 ve 2013 yıllarında Seydişehir’in görünümü şimdi yıl 2020 iki resme iyi bakınız ve karşılaştırınız. Seydişehir’de yaşayanlar olarak yukarıda iki fotoğraf karesi var resimlere iyi bakınız resmin 1. resim 1966 yılında 2.resim de aynı yer ve aynı noktadan 1913 yılında çekmişim. Farkı karşılaştırın. Resmin çekildiği tepe( Duman Burnu Tepesidir) bu gün Toki Evlerinden maden yoluna atlarken güneyde karşıya tepeye çıkan toprak ham yol burası eski Kuğulu yoludur. Bu tepe marangozlar sanayi şimdiki Kuğuluya dönen ince uzun tepe olup Kuğulu yoluna dönünce asfaltın solunda bulunan büyük söğüt ağacı dibinde bulunan pınarın adı(Toklu Pınarı)nın karşısına eski atış poligonunun olduğu yere kadar olan tepedir. Şimdi eski Kuğulu yolundan Duman Burnu Tepesi’ne çıkıp yönümüzü kuzeye dönüp bu günkü şehrin olduğu tarafa bakalım: Soldaki ilk bina TOKİ 60 Evler Kuğulu yoluna dönerken bulunan trafo binası. Sol ileri TOKİ Evleri ve sol ilerde Küpe Cami, trafo binasının solundaki evler 60 Evler daha sağ arka 16 evler yeşil tepenini önü Belediye Stadı yeşil ağaçlıklı tepe ise 16 yıl Seydişehir Belediye Başkanlığı yapan adını oradan alan Merhum( Nevzat Akbaş Parkı) ve Düğün Salonu nun olduğu yerdir. Saygı değer Seydişehirli ler önceki resim 1966 yılında ikinci resmi de 2013 yılında aynı yer ve noktadan çekmişim şimdi ise 2020 yılındayız 54 yıl geçmiştir sizleri geçmişe götüremiyoruz ancak görsel eski resimlerle hatıralarınızı hayallerinizde yaşatmaya çalışıyoruz çabam gelecek kuşaklara Seydişehir’in dününü elimizdeki mevcut belgelerle anlatarak aktarmak mevcut belgelerdeki zamanlarda yaşamış olanlarında hatıralarını tazelemektir. Devam edecek.
Ali Kazankaya-Araştırmacı-Yazar

Eski Kuğulu yolu (Duman Burnu Tepesi ) aynı yerden1966 ve 2013 yıllarında Seydişehir’in görünümü şimdi yıl 2020 iki resme iyi bakınız ve karşılaştırınız.

Seydişehir’de yaşayanlar olarak yukarıda iki fotoğraf karesi var resimlere iyi bakınız resmin 1. resim 1966 yılında 2.resim de aynı yer ve aynı noktadan 1913 yılında çekmişim. Farkı karşılaştırın.

Resmin çekildiği tepe( Duman Burnu Tepesidir) bu gün Toki

Evlerinden maden yoluna atlarken güneyde karşıya tepeye çıkan toprak ham yol burası eski Kuğulu yoludur. Bu tepe marangozlar sanayi şimdiki Kuğuluya dönen ince uzun tepe olup Kuğulu yoluna dönünce asfaltın solunda bulunan büyük söğüt ağacı dibinde bulunan pınarın adı(Toklu Pınarı)nın karşısına eski atış poligonunun olduğu yere kadar olan tepedir. Şimdi eski Kuğulu yolundan Duman Burnu Tepesi’ne çıkıp yönümüzü kuzeye dönüp bu günkü şehrin olduğu tarafa bakalım:

Soldaki ilk bina TOKİ 60 Evler Kuğulu yoluna dönerken bulunan trafo binası. Sol ileri TOKİ Evleri ve sol ilerde Küpe Cami, trafo binasının solundaki evler 60 Evler daha sağ arka 16 evler yeşil tepenini önü Belediye Stadı yeşil ağaçlıklı tepe ise 16 yıl Seydişehir Belediye Başkanlığı yapan adını oradan alan Merhum( Nevzat Akbaş Parkı) ve Düğün Salonu nun olduğu yerdir.

Saygı değer Seydişehirli ler önceki resim 1966 yılında ikinci resmi de 2013 yılında aynı yer ve noktadan çekmişim şimdi ise 2020 yılındayız 54 yıl geçmiştir sizleri geçmişe götüremiyoruz ancak görsel eski resimlerle hatıralarınızı hayallerinizde yaşatmaya çalışıyoruz çabam gelecek kuşaklara Seydişehir’in dününü elimizdeki mevcut belgelerle anlatarak aktarmak mevcut belgelerdeki zamanlarda yaşamış olanlarında hatıralarını tazelemektir. Devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.