whatsapp

Seydişehir’in ilk gazeteleri ve gazetecisi

İZ BIRAKANLAR 30.11.2020 - 03:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’in ilk gazeteleri ve gazetecisi

Seydişehir’in ilk gazetesi ve gazetecisi, ilk yayıncısı, bu kentte geçirdiği 80 yıllık yaşamında sosyal ve kültürel birçok ilklerde imzası olan kişi, şair - yazar, Bahaddin Paslıdır. Seydişehir’de 1955 yılında 6 öğretmenin çıkardığı 33 sayı devam eden ‘Seydişehir’ adlı gazetedir. 1968 yılında 3 ortakla oradaki matbaayı alarak Küpe ve Alüminyum ket gazetelerini çıkaran Bahaddin Paslıdır. Seydişehir’in 66 yıllık basın tarihi bugün aynı ebatlarda 3 gazete ile devam etmektedir. Ara tarihlerde ömürleri kısa olan gazetelerde yayınlandı. İlçe tarihine ışık tutan belge niteliğinde arşivdeki Bahaddin Paslının çıkardığı gazetelerdir. Bugün ilçenin bir basın müzesine ihtiyaç vardır. Yoksa elde avuç da olanlar da zamanla kaybolacaktır. Bunu da yapacak bir babayiğit belediye başkanı gerekiyor. Paslı şiir ve roman dalında kitaplar yazıp yayınlamaya devam ediyor. Kendisine ömür boyu sağlıklı yıllar diliyoruz.

Seydişehir’in ilk gazetesi ve gazetecisi, ilk yayıncısı, bu kentte geçirdiği 80 yıllık yaşamında sosyal ve kültürel birçok ilklerde imzası olan kişi, şair - yazar, Bahaddin Paslıdır.

Seydişehir’de 1955 yılında 6 öğretmenin çıkardığı 33 sayı devam eden ‘Seydişehir’ adlı gazetedir. 1968 yılında 3 ortakla oradaki matbaayı alarak Küpe ve Alüminyum ket gazetelerini çıkaran Bahaddin Paslıdır.

Seydişehir’in 66 yıllık basın tarihi bugün aynı ebatlarda 3 gazete ile devam etmektedir.

Ara tarihlerde ömürleri kısa olan gazetelerde yayınlandı. İlçe tarihine ışık tutan belge niteliğinde arşivdeki Bahaddin Paslının çıkardığı gazetelerdir.

Bugün ilçenin bir basın müzesine ihtiyaç vardır. Yoksa elde avuç da olanlar da zamanla kaybolacaktır. Bunu da yapacak bir babayiğit belediye başkanı gerekiyor.

Paslı şiir ve roman dalında kitaplar yazıp yayınlamaya devam ediyor. Kendisine ömür boyu sağlıklı yıllar diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.