whatsapp

Seydişehir’in yerel hafızası olan gazeteler dijital ortama alınsın

KÜLTÜR - SANAT 14.01.2021 - 01:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’in yerel hafızası olan gazeteler dijital ortama alınsın

Görüntülü haber...
Gazeteci şair yazar Bahaddin Paslı (81) Seydişehir’de 1955 yılında başlayan basın tarihinin 65 yıllık yerel gazetelerin dijital ortama alınmasını istedi. Genç nesillere ışık, araştırmacılar için kaynak niteliğindeki ciltlenmiş gazetelerin evinde yer aldığını belirten Paslı, yerel gazetelerin internet ortamına aktarılarak genç kuşaklar için hizmete sunulması noktasında ilçenin ilk üniversitesi olduğunu söyledi. Eski Seydişehir tarihini yansıtan gazeteleri dijital ortama taşıyacak bir yetkili veya bir babayiğidin ilke imza atması çağrısında bulunan Paslı, ‘’ Seydişehir’in 65 yıllık tarihine tanıklık eden bugün bir kısmının yayın hayatına son vermiş olan gazeteler ciltlenmiş vaziyette evimde arşivlenmektedir. En azından genç kuşaklar yaşadıkları ilçenin hangi durumlardan bugünlere geldiğini öğrenmiş olurlar. Yazarlara araştırmacılara da kaynak teşkil eder. Yarın bizler olmayız. Bu dünün gazetelerini yerel hafıza olarak ölümsüzleştirelim. Eski tarihi binalardan biri basın müzesi haline getirilsin. Geçmişten ders almamızı sağlayan bu gazeteleri geleceğe taşıyalım. 65 yıllık basın tarihinde yaşanmış hikâyeler var. O arşivleri bugünün insanlarına sergilemeliyiz. Gerçekten parayla ölçülemez tarihi öneme sahip arşivimiz var. Çünkü geçmiş tarihimize ışık tutuyor. Bunlar evin bir köşesinde duracağına Seydişehir sevdalısı bir babayiğit çıkarda dijital ortama aktarılmasını sağlar.’’
Görüntülü haber...

Gazeteci şair yazar Bahaddin Paslı (81) Seydişehir’de 1955 yılında başlayan basın tarihinin 65 yıllık yerel gazetelerin dijital ortama alınmasını istedi.

Genç nesillere ışık, araştırmacılar için kaynak niteliğindeki ciltlenmiş gazetelerin evinde yer aldığını belirten Paslı, yerel gazetelerin internet ortamına aktarılarak genç kuşaklar için hizmete sunulması noktasında ilçenin ilk üniversitesi olduğunu söyledi.

Eski Seydişehir tarihini yansıtan gazeteleri dijital ortama taşıyacak bir yetkili veya bir babayiğidin ilke imza atması çağrısında bulunan Paslı, ‘’ Seydişehir’in 65 yıllık tarihine tanıklık eden bugün bir kısmının yayın hayatına son vermiş olan gazeteler ciltlenmiş vaziyette evimde arşivlenmektedir. En azından genç kuşaklar yaşadıkları ilçenin hangi durumlardan bugünlere geldiğini öğrenmiş olurlar. Yazarlara araştırmacılara da kaynak teşkil eder. Yarın bizler olmayız. Bu dünün gazetelerini yerel hafıza olarak ölümsüzleştirelim. Eski tarihi binalardan biri basın müzesi haline getirilsin. Geçmişten ders almamızı sağlayan bu gazeteleri geleceğe taşıyalım. 65 yıllık basın tarihinde yaşanmış hikâyeler var. O arşivleri bugünün insanlarına sergilemeliyiz. Gerçekten parayla ölçülemez tarihi öneme sahip arşivimiz var. Çünkü geçmiş tarihimize ışık tutuyor. Bunlar evin bir köşesinde duracağına Seydişehir sevdalısı bir babayiğit çıkarda dijital ortama aktarılmasını sağlar.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.