whatsapp

Seydişehir tarihinde boşluk var

ANALİZ 10.07.2020 - 01:25, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir tarihinde boşluk var

Seydişehir’in tarihi ile ilgili düzgün bir araştırmamız yok. Dünden bugüne büyük bir tarih boşluğumuz var. Seydişehir’in tarihini ehil olan insanlar ele alsınlar. Kulaktan dolma bilgilerle tarih yazılmaz. Şerafettin Yıldız hocam gibi bir kaç akademisyen var sadece. Akademisyenlerin öncülüğünde duayen gazetecilerden Bahaddin Paslı amcamın da içinde olacağı bir heyetin komisyon oluşturarak tarihimizi daha anlaşılır bir şekilde ele alınmasında yarar var. Mesela, Seyyid Harun Veli Efendi hakkında ekonomik ve yaşam koşulları hakkında bilgi eksikliği çok. Genelde dini ağırlıklı konulara değinilmiş. Kaldı ki İlçenin tarihinde de önemli bir yere sahip değerli velimizin yaşam şekli yalnızca din anlayışından ibaret değildir. 1983 yılında eski başbakanlardan Sadi Irmak tarafından gönderilen Mehmet Önder hocamız belediye başkanlarımızdan Sn. Osman Kocaoğlu’nun desteğiyle kısa da olsa bir tarih yazıldı. Bunu daha geniş teferruatıyla ele almak gerekiyor. Seydişehir’in dününü ve bugününü geleceğe taşıyacak güzel bir eserle taçlandıracak birkaç ciltlik tarih ortaya çıkarılması gerekir. Basılacak eserlerin de Türk tarih kurumu gözetiminde çıkması gerekir. Sn. Kaymakam Bey ve belediye başkanı bu süreci hızlandırabilir.

Seydişehir’in tarihi ile ilgili düzgün bir araştırmamız yok. Dünden bugüne büyük bir tarih boşluğumuz var. Seydişehir’in tarihini ehil olan insanlar ele alsınlar. Kulaktan dolma bilgilerle tarih yazılmaz.

Şerafettin Yıldız hocam gibi bir kaç akademisyen var sadece.

Akademisyenlerin öncülüğünde duayen gazetecilerden Bahaddin Paslı amcamın da içinde olacağı bir heyetin komisyon oluşturarak tarihimizi daha anlaşılır bir şekilde ele alınmasında yarar var. Mesela, Seyyid Harun Veli Efendi hakkında ekonomik ve yaşam koşulları hakkında bilgi eksikliği çok. Genelde dini ağırlıklı konulara değinilmiş. Kaldı ki İlçenin tarihinde de önemli bir yere sahip değerli velimizin yaşam şekli yalnızca din anlayışından ibaret değildir.

1983 yılında eski başbakanlardan Sadi Irmak tarafından gönderilen Mehmet Önder hocamız belediye başkanlarımızdan Sn. Osman Kocaoğlu’nun desteğiyle kısa da olsa bir tarih yazıldı. Bunu daha geniş teferruatıyla ele almak gerekiyor.

Seydişehir’in dününü ve bugününü geleceğe taşıyacak güzel bir eserle taçlandıracak birkaç ciltlik tarih ortaya çıkarılması gerekir.

Basılacak eserlerin de Türk tarih kurumu gözetiminde çıkması gerekir.

Sn. Kaymakam Bey ve belediye başkanı bu süreci hızlandırabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.