whatsapp

Seydişehirli dağcılardan doğa yürüyüşü

TURİZM 21.11.2016 - 09:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehirli dağcılardan doğa yürüyüşü

Seydişehir'de Dağcılık Kulübü üyeleri, doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Hüseyin Gören rehberliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, 7 sporcu katıldı. Sporcular 16 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladı. Gören, gazetecilere yaptığı açıklamada, gidiş güzergahında bin 700 yıllık Nodar Han'ı ve tarihi çeşmeleriyle Dipsiz Gölü görme fırsatı bulduklarını söyledi. Çam ve köknar ağaçlarından oluşan sık bir orman içinden yürüyüşlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Gören, şöyle konuştu: 'Tarih ve doğanın iç içe yaşandığı, atalarımızın ticaret yolu olarak kullandığı bölgeyle ilgili bilgilere ulaştık. Tarihin her döneminden kalan eserleri gördük. Bunları inceleme ve fotoğraflama fırsatı bulduk. Vadi içerisindeki kervan yolu, adeta bir açık hava müzesi gibi. Tarihi yolda bulunan han, sarnıç ve çeşmeler ayrı bir öneme sahip. Fakat bu tarihi eserlerin büyük bir bölüm yıkılıp tahrip olmuş durumdu. Kalanlar da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.'
Seydişehir'de Dağcılık Kulübü üyeleri, doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Hüseyin Gören rehberliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, 7 sporcu katıldı. Sporcular 16 kilometrelik parkuru 6 saatte tamamladı.
Gören, gazetecilere yaptığı açıklamada, gidiş güzergahında bin 700 yıllık Nodar Han'ı ve tarihi çeşmeleriyle Dipsiz Gölü görme fırsatı bulduklarını söyledi.
Çam ve köknar ağaçlarından oluşan sık bir orman içinden yürüyüşlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Gören, şöyle konuştu:
'Tarih ve doğanın iç içe yaşandığı, atalarımızın ticaret yolu olarak kullandığı bölgeyle ilgili bilgilere ulaştık. Tarihin her döneminden kalan eserleri gördük. Bunları inceleme ve fotoğraflama fırsatı bulduk. Vadi içerisindeki kervan yolu, adeta bir açık hava müzesi gibi. Tarihi yolda bulunan han, sarnıç ve çeşmeler ayrı bir öneme sahip. Fakat bu tarihi eserlerin büyük bir bölüm yıkılıp tahrip olmuş durumdu. Kalanlar da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.'

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.