whatsapp

Seydişehirlileri mehterle buluşturanlar

KÜLTÜR - SANAT 29.11.2019 - 23:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehirlileri mehterle buluşturanlar

2012 yılında farklı mesleklerden içerisinde yer alan Seydişehir sancak mehter takımını kurma başarısını gösteren gönüllü ekip bölge insanına coşku yaşatıyor. İşçi, esnaf, Memur, öğretmen ve öğrenci guruplarından oluşan tamamen gönüllülük esasına dayalı ekip bu hayırlı hizmetleri sebebiyle her daim yâd edileceklerdir. Mehter takımının bir dans gurubu değil medeniyet olduğunu ifade eden takım başkanı Ümit Demirci, bu medeniyeti bugün yaşatıp gelecek nesillere devredeceklerini söyledi. Mehterin dünya tarihinin bir parçası olduğuna işaret eden Demirci, "Mehter takımının içinde olmakla biz kendimizi zaman yolculuğu yapmış gibi hissediyoruz. Çünkü Osmanlı dönemindeki kıyafetleri giyiyoruz ve onların yaşadıklarını biz yaşıyoruz. Bir grup arkadaşlarımızla yolumuza devem ediyoruz. Amacımız halkımıza kültür mozaiğimiz olan mehteri sevdirmek ve yaşatmaktır. Tüm bölgemizdeki şehirlerin insanlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu işe yatkın yetenekli olan, milli değerlere sahip çıkmak isteyen genç kuşakların aramıza katılmalarını istiyoruz. Yetkililerimiz yeter ki bizlere sahip çıksınlar" ifadesini kullandı.

2012 yılında farklı mesleklerden içerisinde yer alan Seydişehir sancak mehter takımını kurma başarısını gösteren gönüllü ekip bölge insanına coşku yaşatıyor.

İşçi, esnaf, Memur, öğretmen ve öğrenci guruplarından oluşan tamamen gönüllülük esasına dayalı ekip bu hayırlı hizmetleri sebebiyle her daim yâd edileceklerdir.

Mehter takımının bir dans gurubu değil medeniyet olduğunu ifade eden takım başkanı Ümit Demirci, bu medeniyeti bugün yaşatıp gelecek nesillere devredeceklerini söyledi.

Mehterin dünya tarihinin bir parçası olduğuna işaret eden Demirci, "Mehter takımının içinde olmakla biz kendimizi zaman yolculuğu yapmış gibi hissediyoruz. Çünkü Osmanlı dönemindeki kıyafetleri giyiyoruz ve onların yaşadıklarını biz yaşıyoruz. Bir grup arkadaşlarımızla yolumuza devem ediyoruz. Amacımız halkımıza kültür mozaiğimiz olan mehteri sevdirmek ve yaşatmaktır. Tüm bölgemizdeki şehirlerin insanlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu işe yatkın yetenekli olan, milli değerlere sahip çıkmak isteyen genç kuşakların aramıza katılmalarını istiyoruz. Yetkililerimiz yeter ki bizlere sahip çıksınlar" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.