whatsapp

Seyyid Harun Velî’nin kardeşi Seyyid Bedreddin

İZ BIRAKANLAR 09.12.2019 - 00:45, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seyyid Harun Velî’nin kardeşi Seyyid Bedreddin

Ali Kazankaya-Araştırmacı-Yazar
Seyyid Harun Velî’nin Küçük Kardeşi Seyyid Bedreddin (Körpe Seyyid) in Mezarı: Seyyid Harun Veli Konya tarafından Akören üzerinden Küpe Dağı eteklerine doğru rivayete göre aldığı ilahi emir üzere Seydişehir’i kurmak için yanında küçük kardeşi Seyyid Bedreddin ve Erenleri ile beraber yol alırlarken Seyyid Bedreddin May Beli yakınlarında rahatsızlanır orada vefat eder. Ve oraya defnedilir. Mezarı Kayasu Beldesi ( May Kasabası) Konya Akören İlçesi’ne bağlı olup mezarına da (Seyyid Mezarı veya Körpe Seyyid Mezarı) denilir. Genç yaşta vefat ettiği içindir ki Körpe Seyyid denilmektedir. O yörede her yıl Haziran ayının ilk haftasında Körpe Seyyid Anma Törenleri yapılıp dualarla orada aşlar dökülür.
Ali Kazankaya-Araştırmacı-Yazar

Seyyid Harun Velî’nin Küçük Kardeşi Seyyid Bedreddin (Körpe Seyyid) in Mezarı:

Seyyid Harun Veli Konya tarafından Akören üzerinden Küpe Dağı eteklerine doğru rivayete göre aldığı ilahi emir üzere Seydişehir’i kurmak için yanında küçük kardeşi Seyyid Bedreddin ve Erenleri ile beraber yol alırlarken Seyyid Bedreddin May Beli yakınlarında rahatsızlanır orada vefat eder. Ve oraya defnedilir. Mezarı Kayasu Beldesi ( May Kasabası) Konya Akören İlçesi’ne bağlı olup mezarına da (Seyyid Mezarı veya Körpe Seyyid Mezarı) denilir.

Genç yaşta vefat ettiği içindir ki Körpe Seyyid denilmektedir.

O yörede her yıl Haziran ayının ilk haftasında Körpe Seyyid Anma Törenleri yapılıp dualarla orada aşlar dökülür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.