whatsapp

Son kalaycı Muzaffer usta, bakır kaplarda lezzetli tatlarda kayboldu

KÜLTÜR - SANAT 10.12.2020 - 01:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Son kalaycı Muzaffer usta, bakır kaplarda lezzetli tatlarda kayboldu

Seydişehir Ulu kapı Mahallesi'nde kalaycılıktan geçimini sağlayan 70 yaşındaki Muzaffer Çalışkan, gelişen teknolojiye rağmen mesleğini sürdürüyor. Çalışkan, "Bu mesleğe 52 yılımı verdim. Eskiden oturmaya zamanımız olmazdı, şimdi ise iş yapmadan dükkânımı kapatıyorum" dedi. 10 metrekarelik bir dükkânda mesleğini sürdüren Muzaffer Usta, "Eskiden 30 dan fazla kalaycı dükkânı bulunan Seydişehir'de artık kalaycılık son günlerini yaşıyor. Henüz çelik tencerelerin ve alüminyum ürünlerin yaygınlaşmadığı yıllarda bakır kaplar çok kıymetliydi. Yemek yemenin lezzeti bir başkaydı. Şimdi bakır kaplarda lezzetli tatlar da kayboldu" dedi. Yeni neslin bu işe ilgi duymadığından yakınan  Muzaffer usta, "Belirli müşterilerim var. Kalay yaptıracak yeni nesil yok. Yaşlı adamlar daha çok bu işi yaptırıyor. Gençler pek yanaşmıyor bu işe. Eskisi gibi çırak da gelmiyor. Gelende kaç lira maaş verecek sin, sigorta yapacak mısın diye soruyor. Kendimize iş yok ki çırağa versek. Dükkânda iş yapmadan günümü geçiriyorum" diye konuştu.

Seydişehir Ulu kapı Mahallesi'nde kalaycılıktan geçimini sağlayan 70 yaşındaki Muzaffer Çalışkan, gelişen teknolojiye rağmen mesleğini sürdürüyor.

Çalışkan, "Bu mesleğe 52 yılımı verdim. Eskiden oturmaya zamanımız olmazdı, şimdi ise iş yapmadan dükkânımı kapatıyorum" dedi.

10 metrekarelik bir dükkânda mesleğini sürdüren Muzaffer Usta, "Eskiden 30 dan fazla kalaycı dükkânı bulunan Seydişehir'de artık kalaycılık son günlerini yaşıyor. Henüz çelik tencerelerin ve alüminyum ürünlerin yaygınlaşmadığı yıllarda bakır kaplar çok kıymetliydi. Yemek yemenin lezzeti bir başkaydı. Şimdi bakır kaplarda lezzetli tatlar da kayboldu" dedi.

Yeni neslin bu işe ilgi duymadığından yakınan  Muzaffer usta, "Belirli müşterilerim var. Kalay yaptıracak yeni nesil yok. Yaşlı adamlar daha çok bu işi yaptırıyor. Gençler pek yanaşmıyor bu işe. Eskisi gibi çırak da gelmiyor. Gelende kaç lira maaş verecek sin, sigorta yapacak mısın diye soruyor. Kendimize iş yok ki çırağa versek. Dükkânda iş yapmadan günümü geçiriyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.