whatsapp

Sosyal güvenlik kurumundan duyuru

SİVİL TOPLUM 27.03.2020 - 17:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sosyal güvenlik kurumundan duyuru

Bilindiği üzere Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (COVID-19) çok hızlı bir küresel yayılım göstererek neredeyse tüm Dünya ülkelerini etkilemiş ve Dünya Sağlık Örgütünce de kıtalar arası salgın olarak tanımlanmıştır. Söz konusu virüsün ülkemizde de görülmesi üzerine Devletimiz tarafından alınan önlemlerin yanında Kurumsal ve kişisel olarak alınacak önlemler önem arz etmektedir. Bu kapsamda, salgının yayılmasını engellemek amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak hizmet sunulan vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden 143 uygulama ile Kurumumuz hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Vatandaşlarımız SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, borç sorgulama, gelir ve aylık talepleri(emeklilik başvurusu), geçici iş göremezlik ödeneği(rapor parası) sorgulama,diğer günlük ödemeler(yol giderleri v.b) gelir ve aylık ile kesinti bilgisi sorgulama, adres ve banka değişikliği, muayene katılım payı başta olmak üzere 143 uygulama ile e-Devlet üzerinden hizmet verilmekte olup, bu hizmetler için Kurumumuz birimlerine hiç uğramadan elektronik ortamda işlemler yapılabilmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu adresinden Kurumumuzca e-Devlet üzerinden sağlanan tüm hizmetler görüntülenebilmektedir. Ayrıca  ALO 170 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezinden Kurumumuz ile ilgili bilgi ve başvuru işlemleri de yapılabilmektedir. Halkımıza önemle duyurulur.

Bilindiği üzere Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (COVID-19) çok hızlı bir küresel yayılım göstererek neredeyse tüm Dünya ülkelerini etkilemiş ve Dünya Sağlık Örgütünce de kıtalar arası salgın olarak tanımlanmıştır.

Söz konusu virüsün ülkemizde de görülmesi üzerine Devletimiz tarafından alınan önlemlerin yanında Kurumsal ve kişisel olarak alınacak önlemler önem arz etmektedir. Bu kapsamda, salgının yayılmasını engellemek amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak hizmet sunulan vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden 143 uygulama ile Kurumumuz hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Vatandaşlarımız SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, borç sorgulama, gelir ve aylık talepleri(emeklilik başvurusu), geçici iş göremezlik ödeneği(rapor parası) sorgulama,diğer günlük ödemeler(yol giderleri v.b) gelir ve aylık ile kesinti bilgisi sorgulama, adres ve banka değişikliği, muayene katılım payı başta olmak üzere 143 uygulama ile e-Devlet üzerinden hizmet verilmekte olup, bu hizmetler için Kurumumuz birimlerine hiç uğramadan elektronik ortamda işlemler yapılabilmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu adresinden Kurumumuzca e-Devlet üzerinden sağlanan tüm hizmetler görüntülenebilmektedir. Ayrıca  ALO 170 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezinden Kurumumuz ile ilgili bilgi ve başvuru işlemleri de yapılabilmektedir.

Halkımıza önemle duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.