whatsapp

Spora yönlendirme projesi

SPOR 16.01.2020 - 19:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Spora yönlendirme projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi Seydişehir kapalı spor salonunda yapılıyor. Yapılan açıklamada, Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen projesinin 2. modülü 52 yetenekli sporcunun katılımıyla Seydişehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonunda yapılan test ve ölçümlerle devam etti bildirildi. Seydişehir spor altyapısını bilimsel veriler ışığında ortaya koymak hedefiyle çıkılan yolda 52 öğrencinin kol boyu, kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özellikleri belirlendiği ifade edildi.  Tarama sonunda tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansa ulaşanların bir sonraki etaba dâhil edileceği belirtildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi Seydişehir kapalı spor salonunda yapılıyor.

Yapılan açıklamada, Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen projesinin 2. modülü 52 yetenekli sporcunun katılımıyla Seydişehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonunda yapılan test ve ölçümlerle devam etti bildirildi.

Seydişehir spor altyapısını bilimsel veriler ışığında ortaya koymak hedefiyle çıkılan yolda 52 öğrencinin kol boyu, kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özellikleri belirlendiği ifade edildi. 

Tarama sonunda tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansa ulaşanların bir sonraki etaba dâhil edileceği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.