whatsapp

SSK bağ kur primi ve aidatlara zam yapılmasın

SİVİL TOPLUM 30.12.2019 - 12:41, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

SSK bağ kur primi ve aidatlara zam yapılmasın

Esnaf ve sanatkârlar odasından yapılan açıklamada her yılbaşında asgari ücrete göre artırılan SSK Bağ kur ve oda aidatlarına 2020 Yılı için zam yapılmaması istendi. Konu hakkında Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ‘’Çalışanlar için taban ücret olarak her yılbaşında belirlenen yeni Asgari ücretin ülkemiz insanına ve özellikle çalışan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Esnaf ve Sanatkârında kendi adına emeği karşılığında bir çalışan olduğunu düşünüyoruz. Asgari ücrete uygulanacak olan yeni ücretten, Esnaf ve Sanatkârın kendisi ve yanındaki çalıştırdığı, çalışanın Sigorta ve Bağ kur primi ayrıca oda üye aidatları gibi bir takım harçlarda, yapılan zam oranında artmaktadır.       Ülkemizde ve piyasada hüküm süren ekonomik daralmadan direkt etkilenen ve AVM lerin kıskacında zor günler yaşayan Esnaf ve Sanatkârımızın mevcut 882 TL lik Bağ kur primini ödemekte güçlük çekmektedir. Yeni yapılacak 15 zamla bu prim 1015 TL olacaktır. Dolayısıyla da bu primi ödemek imkânsız hale gelecektir. Diğer taraftan, aynı yöntemle belirlenen oda aidat ve ödenen diğer harçlarda da artışlar meydana gelecektir. Ekonominin belkemiği dediğimiz Esnaf ve Sanatkârın ayakta kalıp ülkemiz için yapmakta olduğu ulvi görevine devam edebilmesi için, Asgari ücrete gelen zamdan Bağ kur, SSK, diğer harç ve aidatların muaf tutulmasını, esnafımızın sesine kulak verilmesini istiyoruz’’ Dedi.

Esnaf ve sanatkârlar odasından yapılan açıklamada her yılbaşında asgari ücrete göre artırılan SSK Bağ kur ve oda aidatlarına 2020 Yılı için zam yapılmaması istendi.

Konu hakkında Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ‘’Çalışanlar için taban ücret olarak her yılbaşında belirlenen yeni Asgari ücretin ülkemiz insanına ve özellikle çalışan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Esnaf ve Sanatkârında kendi adına emeği karşılığında bir çalışan olduğunu düşünüyoruz. Asgari ücrete uygulanacak olan yeni ücretten, Esnaf ve Sanatkârın kendisi ve yanındaki çalıştırdığı, çalışanın Sigorta ve Bağ kur primi ayrıca oda üye aidatları gibi bir takım harçlarda, yapılan zam oranında artmaktadır.       Ülkemizde ve piyasada hüküm süren ekonomik daralmadan direkt etkilenen ve AVM lerin kıskacında zor günler yaşayan Esnaf ve Sanatkârımızın mevcut 882 TL lik Bağ kur primini ödemekte güçlük çekmektedir. Yeni yapılacak 15 zamla bu prim 1015 TL olacaktır. Dolayısıyla da bu primi ödemek imkânsız hale gelecektir. Diğer taraftan, aynı yöntemle belirlenen oda aidat ve ödenen diğer harçlarda da artışlar meydana gelecektir. Ekonominin belkemiği dediğimiz Esnaf ve Sanatkârın ayakta kalıp ülkemiz için yapmakta olduğu ulvi görevine devam edebilmesi için, Asgari ücrete gelen zamdan Bağ kur, SSK, diğer harç ve aidatların muaf tutulmasını, esnafımızın sesine kulak verilmesini istiyoruz’’ Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.