whatsapp

Subaşında memleket meselesi

SİVİL TOPLUM 27.02.2020 - 02:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Subaşında memleket meselesi

Kesecik Mahallesindeki kaynak suyundan gelen çeşme hem mahallenin hem de Seydişehir’in içme suyunu karşılayıp sosyal bir alan yaratıyor. Kesecik mahallesinin içerisinde dağdan gelen bir pınar kaynıyor. İçilebilir suyun paralı olduğu şu dönemde Seydişehir’de bazı mahallenin suyunun içilmediğinden dolayı vatandaşlar kaplarını, şişelerini buradan dolduruyor. Kadın, çocuk, yaşlı, genç hem pınar başı sohbeti yapıyor hem sularını dolduruyor. Yaklaşık beş altı yıl önce fark etmişler suyun yerden çıktığını. Kendi imkânlarıyla çeşme yapmışlar. İçme suyu olmadıktan sonra ne yapayım parkı bahçeyi; 40 yıldır Alaylar 1 mahallesinde oturan Fadim Yaman, “Eskiden bizim mahallenin suyu çok iyiydin. İş bilmezler başa geçeli bozdular. Evlerimizdeki suya kimse güvenmediği için Kesecik köyüne gelerek dolduruyoruz. Yetkililer yıllardır bize bakıyor. Bizde onlara’’ Ayşe Kara, “Valla işsizlik en öncelikli sorunumuzdu, iş olmadıktan sonra ne yapayım ben sosyal etkinliği, parkı, kafeyi. Gençlerimizin gelecek endişesi hepimizi düşündürürken buna bir de içme suyu problemi eklendi. Yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor’’ Bizde su ihtiyacımızı Bostandere köyünden karşılıyoruz Ahmet Bel, “ Bostandere köyüne su doldurmaya geliyorum. Bu çeşmenin başında sıra beklerken seçim zamanı kime oy vereceğimizi konuşuyoruz. Halimiz ne olacak bilmem. Buraya gelip gitmemiz yetmiyormuş gibi bir de şehirde içme suyu parası ödüyoruz.’’ Çeşme başında memleket sohbeti devam ederken vatandaşlar belediyeden nitelikli hizmet almak istediklerini söylüyorlar.

Kesecik Mahallesindeki kaynak suyundan gelen çeşme hem mahallenin hem de Seydişehir’in içme suyunu karşılayıp sosyal bir alan yaratıyor.

Kesecik mahallesinin içerisinde dağdan gelen bir pınar kaynıyor. İçilebilir suyun paralı olduğu şu dönemde Seydişehir’de bazı mahallenin suyunun içilmediğinden dolayı vatandaşlar kaplarını, şişelerini buradan dolduruyor. Kadın, çocuk, yaşlı, genç hem pınar başı sohbeti yapıyor hem sularını dolduruyor. Yaklaşık beş altı yıl önce fark etmişler suyun yerden çıktığını. Kendi imkânlarıyla çeşme yapmışlar.

İçme suyu olmadıktan sonra ne yapayım parkı bahçeyi;

40 yıldır Alaylar 1 mahallesinde oturan Fadim Yaman, “Eskiden bizim mahallenin suyu çok iyiydin. İş bilmezler başa geçeli bozdular. Evlerimizdeki suya kimse güvenmediği için Kesecik köyüne gelerek dolduruyoruz. Yetkililer yıllardır bize bakıyor. Bizde onlara’’

Ayşe Kara, “Valla işsizlik en öncelikli sorunumuzdu, iş olmadıktan sonra ne yapayım ben sosyal etkinliği, parkı, kafeyi. Gençlerimizin gelecek endişesi hepimizi düşündürürken buna bir de içme suyu problemi eklendi. Yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor’’

Bizde su ihtiyacımızı Bostandere köyünden karşılıyoruz

Ahmet Bel, “ Bostandere köyüne su doldurmaya geliyorum. Bu çeşmenin başında sıra beklerken seçim zamanı kime oy vereceğimizi konuşuyoruz. Halimiz ne olacak bilmem. Buraya gelip gitmemiz yetmiyormuş gibi bir de şehirde içme suyu parası ödüyoruz.’’

Çeşme başında memleket sohbeti devam ederken vatandaşlar belediyeden nitelikli hizmet almak istediklerini söylüyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.