whatsapp

Suğla Cazibe Sulama Projesi

EKONOMİ 04.08.2017 - 13:09, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Suğla Cazibe Sulama Projesi

Seydişehir’de Suğla Cazibe Sulama Projesi çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.
Karaören Pompaj Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, yaptığı açıklamada, Suğla Cazibe Sulama Projesi ile yöredeki 95 bin 300 dekar tarım arazisinin suyla buluşacağını söyledi. Yatırım bedeli 130 milyon lira olan projede sona yaklaşıldığını dile getiren Gökçe, şunları kaydetti: 'İnşaat bittiği zaman pancar ve patates başta olmak üzere hububat ürünlerinin üretiminde yüzde 40 artış yaşanacak. Bölgede ziraata dayalı sanayi gelişecek. Çiftçilerin sulama maliyetlerinde de yüzde 35 tasarruf sağlanacak. Ürün çeşidinin kalitesinde artış yaşanacak. Bölgemizin tamamı sulanarak topraklarımız bereketlenirken, çiftçilerimizin yüzleri gülecek.'
Seydişehir’de Suğla Cazibe Sulama Projesi çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Karaören Pompaj Sulama Birliği Başkanı Hasan Gökçe, yaptığı açıklamada, Suğla Cazibe Sulama Projesi ile yöredeki 95 bin 300 dekar tarım arazisinin suyla buluşacağını söyledi.
Yatırım bedeli 130 milyon lira olan projede sona yaklaşıldığını dile getiren Gökçe, şunları kaydetti:
'İnşaat bittiği zaman pancar ve patates başta olmak üzere hububat ürünlerinin üretiminde yüzde 40 artış yaşanacak. Bölgede ziraata dayalı sanayi gelişecek. Çiftçilerin sulama maliyetlerinde de yüzde 35 tasarruf sağlanacak. Ürün çeşidinin kalitesinde artış yaşanacak. Bölgemizin tamamı sulanarak topraklarımız bereketlenirken, çiftçilerimizin yüzleri gülecek.'

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.