whatsapp

Suğla tarım meslekten topraksız çilek ekimi

EĞİTİM 15.01.2019 - 12:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Suğla tarım meslekten topraksız çilek ekimi

Suğla Tarim Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından deneme amaçlı topraksız tarım metodu ile çilek ekimi yapıldı. Pimaş borular içerisine  perlitli toprak yerleştirilerek çilek fideleri ekildi. Deneme amaçlı yapılan bu yöntemle  Mart ayı içerisinde okul bahçesinde kurulacak tünel seralarda ekimi yapılacak. Ziraat mühendisleri ve ders öğretmenleri öğrencilerimize uygulamalı eğitim vererek, mesleklerinde kendilerini yetiştirmelerini sağlıyor. Bugüne kadar nohut, buğday, mantar, elma, armut, kiraz, ceviz ve badem ekimi yaptıklarını belirten okul müdürü  Ömer Dinçsoy ‘’Şimdide çilek ekimi yapıyoruz. Mart ayından sonra farklı ürünler üzerine deneme ekimlerimizi sürdüreceğiz. İlçemizin bazı mahallelerinde çilek üretimi yapılmaktadır. Burada yapılan açık tarla ve örtü altı ve malçlı üretim. Biz maliyetleri ve işçiliği düşüren topraksız tarım yöntemini deneyeceğiz. İnşallah bölgemize örnek olur. Bu vesileyle insanlarımız bu yöntemle ekim yaparlar’’ dedi.

Suğla Tarim Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından deneme amaçlı topraksız tarım metodu ile çilek ekimi yapıldı.

Pimaş borular içerisine  perlitli toprak yerleştirilerek çilek fideleri ekildi. Deneme amaçlı yapılan bu yöntemle  Mart ayı içerisinde okul bahçesinde kurulacak tünel seralarda ekimi yapılacak.

Ziraat mühendisleri ve ders öğretmenleri öğrencilerimize uygulamalı eğitim vererek, mesleklerinde kendilerini yetiştirmelerini sağlıyor.
Bugüne kadar nohut, buğday, mantar, elma, armut, kiraz, ceviz ve badem ekimi yaptıklarını belirten okul müdürü  Ömer Dinçsoy ‘’Şimdide çilek ekimi yapıyoruz. Mart ayından sonra farklı ürünler üzerine deneme ekimlerimizi sürdüreceğiz. İlçemizin bazı mahallelerinde çilek üretimi yapılmaktadır. Burada yapılan açık tarla ve örtü altı ve malçlı üretim. Biz maliyetleri ve işçiliği düşüren topraksız tarım yöntemini deneyeceğiz. İnşallah bölgemize örnek olur. Bu vesileyle insanlarımız bu yöntemle ekim yaparlar’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.