whatsapp

Tanzim satışlar halkın yararınadır!

ANALİZ 09.02.2019 - 13:07, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tanzim satışlar halkın yararınadır!

Sol düşüncenin ürünü olan tanzim satış mağazalarının gündeme gelmesiyle 1978 yılı Ecevitli CHP dönemi aklıma geldi. Sermayenin CHP iktidarını yıkmak için birçok temel maddelere amborgo koymasının ardından merhum Ecevit Belediyeler eliyle tanzim satışlar merkezleri açtı. Buna paralel Seydişehir’de Atatürk caddesinde böyle bir satış mağazası açıldı. Tanzim satışların bugünkü sömürü düzeninin bir kordonu olan devasa marketler, avm'ler değil halkın çıkarına olduğu tanzimler yeniden aklıma geldi. Sn Cumhurbaşkanının, Belediyeler vasıtasıyla tanzim satış yapabiliriz. Açıklamasının ardından herkes nedir bu tanzim satış demeye başladı. İşte tanzim satış hakkında merak edilen tüm detaylar. Tanzim satış nedir? Tanzim kelime anlamıyla düzene koyma, yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Tanzim satış ise satıcı fiyatlarının yükselmesini önlemek, bazı malların tüketiciye ulaşmasını sağlamak için belediye veya başka kamu kuruluşları tarafından yapılan satışa denir. Tanzim etmek düzene koymayı veya düzen getirmeyi vurgular. Tanzim satmak ise kamu kurumlarının piyasaya müdahale şeklidir. Belediyeler ve halka hizmet amaçlı çalışan kamu kurumlarının halkın iyiliğine piyasaya ucuz ürün sunmasıdır. Tanzim satış tansa ile başladı! Tanzim satış, Türkiye'de 1973 yılında kurulan Tansa ile başlamıştır. İzmir'de kurulan Tansa o yıllarda tüketicilere ucuz et ve kömür sağlamak hedefiyle yola çıkmıştı. Tansa, 1976 yılında "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında ilk mağazasını açtı. 1986'ya gelindiğinde mağaza sayısı 12'ye ulaştı. Tansa-Tansaş- Migros Dönüşümü! Yaşanan gelişmeler üzerine 15 Aralık 1986'da Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu.  Ve bugün birçok devlet malının özele geçmesine neden olan Özelleştirmenin başlamasıyla birlikte 1996 yılında belediyeye ait hisselerin yüzde 32,98'i halka açıldı. 1999 yılına gelindiğinde şirketin hisselerinin büyük bölümü Doğuş Grubuna geçti. 2002 yılında hizmet kalitesini yükseltmek isteyen Tansaş Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. 3 Ağustos 2006 yılında Tansaş ve Migros birleşti. Firma ticaret hayatına Migros adı altında devam ediyor. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların başlaması ile müdahale dönemi başlatan Başkan Erdoğan bir zamanlar ret ettikleri, beğenmedikleri hatta 'Milletti sıraya mahkûm ettiler' diyerek tepki gösterdiği sol düşüncenin yaratıcılığı olan tanzim satış mağazalarını gündeme getirdi. Evet, bugün başta domates, salatalık olmak üzere gıda ve diğer tüketim maddelerinde yaşanan olağanüstü artışın önüne geçmeye çalışan Başkan Erdoğan piyasalarda ki sıkıntının baş göstermesiyle birlikte yeniden tanzim mağazalarını devlet eliyle açılışı yapılıyor. Sol sosyal demokrat olan CHP’ye çağrım! Yaptığın ittifakları sağ muhafazar kanatlarda arayacağına kendi öz fikir projelerine sarılırsan bu ülkede iktidar olursun. Yoksa muhalefet yapmaya mahkum olursun!

Sol düşüncenin ürünü olan tanzim satış mağazalarının gündeme gelmesiyle 1978 yılı Ecevitli CHP dönemi aklıma geldi.

Sermayenin CHP iktidarını yıkmak için birçok temel maddelere amborgo koymasının ardından merhum Ecevit Belediyeler eliyle tanzim satışlar merkezleri açtı. Buna paralel Seydişehir’de Atatürk caddesinde böyle bir satış mağazası açıldı.

Tanzim satışların bugünkü sömürü düzeninin bir kordonu olan devasa marketler, avm'ler değil halkın çıkarına olduğu tanzimler yeniden aklıma geldi.
Sn Cumhurbaşkanının, Belediyeler vasıtasıyla tanzim satış yapabiliriz. Açıklamasının ardından herkes nedir bu tanzim satış demeye başladı.

İşte tanzim satış hakkında merak edilen tüm detaylar.

Tanzim satış nedir?
Tanzim kelime anlamıyla düzene koyma, yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Tanzim satış ise satıcı fiyatlarının yükselmesini önlemek, bazı malların tüketiciye ulaşmasını sağlamak için belediye veya başka kamu kuruluşları tarafından yapılan satışa denir.

Tanzim etmek düzene koymayı veya düzen getirmeyi vurgular. Tanzim satmak ise kamu kurumlarının piyasaya müdahale şeklidir. Belediyeler ve halka hizmet amaçlı çalışan kamu kurumlarının halkın iyiliğine piyasaya ucuz ürün sunmasıdır.

Tanzim satış tansa ile başladı!

Tanzim satış, Türkiye'de 1973 yılında kurulan Tansa ile başlamıştır. İzmir'de kurulan Tansa o yıllarda tüketicilere ucuz et ve kömür sağlamak hedefiyle yola çıkmıştı. Tansa, 1976 yılında "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında ilk mağazasını açtı. 1986'ya gelindiğinde mağaza sayısı 12'ye ulaştı.

Tansa-Tansaş- Migros Dönüşümü!

Yaşanan gelişmeler üzerine 15 Aralık 1986'da Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu. 
Ve bugün birçok devlet malının özele geçmesine neden olan Özelleştirmenin başlamasıyla birlikte 1996 yılında belediyeye ait hisselerin yüzde 32,98'i halka açıldı. 1999 yılına gelindiğinde şirketin hisselerinin büyük bölümü Doğuş Grubuna geçti. 2002 yılında hizmet kalitesini yükseltmek isteyen Tansaş Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. 3 Ağustos 2006 yılında Tansaş ve Migros birleşti. Firma ticaret hayatına Migros adı altında devam ediyor.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların başlaması ile müdahale dönemi başlatan Başkan Erdoğan bir zamanlar ret ettikleri, beğenmedikleri hatta 'Milletti sıraya mahkûm ettiler' diyerek tepki gösterdiği sol düşüncenin yaratıcılığı olan tanzim satış mağazalarını gündeme getirdi.

Evet, bugün başta domates, salatalık olmak üzere gıda ve diğer tüketim maddelerinde yaşanan olağanüstü artışın önüne geçmeye çalışan Başkan Erdoğan piyasalarda ki sıkıntının baş göstermesiyle birlikte yeniden tanzim mağazalarını devlet eliyle açılışı yapılıyor.

Sol sosyal demokrat olan CHP’ye çağrım! Yaptığın ittifakları sağ muhafazar kanatlarda arayacağına kendi öz fikir projelerine sarılırsan bu ülkede iktidar olursun. Yoksa muhalefet yapmaya mahkum olursun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.