whatsapp

Tarihi arasta çarşısı, restore edilecek

KÜLTÜR - SANAT 26.01.2018 - 14:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi arasta çarşısı, restore edilecek

Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan işyerleri restore edilecek. 8 asırlık olarak tahmin edilen Seyyid Harun Camii ve külliyeside turizme kazandırılacak.
Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Valilik tarafından onaylandığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada Seyyid Harun Cami ve Çevre Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi arasta çarşısının gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını belirtti. Turizm amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacağını belirten Başkan Tutal, ‘’ Çarşının içinde bulunan Arasta ve yakınındaki Seyyid Harun Camii ve külliyesinin çevreden algılanıp canlanmasını sağlayacağız. Bunun için bazı dükkânların bedelleri ödenerek belediye tarafından kamulaştırıldı. Daha sonra içi boş olan dükkânların Belediye ekipleri tarafından yıkımı başlatıldı. Hayata geçireceğimiz çalışmalar 2018 yılsonunda tamamlanacak.80 bin metrekarelik alandaki Seyyid Harun çevresi ve arasta işyerlerinin giydirilme işlemleriyle birlikte 15 milyon liraya mal olacak. Projeyle sosyo-ekonomik ve kültürel alanlar oluşturularak,  sosyal hayat canlanacak. Turizm gelişecek.’’diye konuştu.
Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan işyerleri restore edilecek. 8 asırlık olarak tahmin edilen Seyyid Harun Camii ve külliyeside turizme kazandırılacak.

Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Valilik tarafından onaylandığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada Seyyid Harun Cami ve Çevre Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi arasta çarşısının gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını belirtti.

Turizm amaçlı kullanılmak üzere hizmete sunulacağını belirten Başkan Tutal, ‘’ Çarşının içinde bulunan Arasta ve yakınındaki Seyyid Harun Camii ve külliyesinin çevreden algılanıp canlanmasını sağlayacağız. Bunun için bazı dükkânların bedelleri ödenerek belediye tarafından kamulaştırıldı. Daha sonra içi boş olan dükkânların Belediye ekipleri tarafından yıkımı başlatıldı. Hayata geçireceğimiz çalışmalar 2018 yılsonunda tamamlanacak.80 bin metrekarelik alandaki Seyyid Harun çevresi ve arasta işyerlerinin giydirilme işlemleriyle birlikte 15 milyon liraya mal olacak. Projeyle sosyo-ekonomik ve kültürel alanlar oluşturularak,  sosyal hayat canlanacak. Turizm gelişecek.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.