whatsapp

Tarihi çınar altı çay evi yenilendi

SİVİL TOPLUM 02.09.2019 - 01:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi çınar altı çay evi yenilendi

Sofuhane mahallesi hükümet konağı yanındaki çınar altı çay evi yenilenen yüzüyle hizmete devam ediyor. Yaptığı işten gurur duyduğunu söyleyen işyeri sahibi Hasan Kocabaş, Tarihi çınar altı çay evi ticari bir mekândan çok insanların aileleriyle, dostlarıyla bir araya geldikleri buluşma noktası olarak hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. İnsanlar Birbirleriyle Sohbet Etsin, Toplum Olarak Kaynaşsın İstiyoruz! Herkesin gelebileceği bir mekân haline dönüştürdüklerini belirten Hasan Kocabaş, ‘’Çay evini ticarethaneden çok insanların aileleriyle, dostlarıyla gelebildikleri bir sosyal alan olarak yeniledik. Çay ev ve bahçesinin bu özelliğini korumaya çalışıyoruz. İnsanlar gelsin burada kendilerini bulsun. Mesela, bizde televizyon yok, masalarda oyun kesinlikle istemiyoruz. Niye? İnsanlar birbirleriyle sohbet etsin, toplum olarak kaynaşsın istiyoruz. Biz kurulan sıcak sohbet ortamı oluşturmak istiyoruz. Seydişehir’in Eski Havasını, Muhabbetini Yaşıyorsunuz! Uzun süredir Çınar altı Çay Bahçesinin müdavimi olan Muammer Bağcı ise Çınar altını çok sevdiğini vurgulayarak, şunları anlattı: "Bazen geç vakitlere kadar da oturuyoruz. Ailemizle de dostlarımızla da geliyoruz. Buranın bir özelliği de manevi bir havasının olması. İnsanlar buraya geldiğinde huzurlu hissediyor, elinde olmadan bir muhabbet oluşuyor. Seydişehir’in eski havasını, muhabbetini, eski atmosferini yaşıyorsunuz. Burası kentin göz bebeği. Çay burada, camii burada, huzur burada daha ne ister insan’’

Sofuhane mahallesi hükümet konağı yanındaki çınar altı çay evi yenilenen yüzüyle hizmete devam ediyor.

Yaptığı işten gurur duyduğunu söyleyen işyeri sahibi Hasan Kocabaş, Tarihi çınar altı çay evi ticari bir mekândan çok insanların aileleriyle, dostlarıyla bir araya geldikleri buluşma noktası olarak hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

İnsanlar Birbirleriyle Sohbet Etsin, Toplum Olarak Kaynaşsın İstiyoruz!

Herkesin gelebileceği bir mekân haline dönüştürdüklerini belirten Hasan Kocabaş, ‘’Çay evini ticarethaneden çok insanların aileleriyle, dostlarıyla gelebildikleri bir sosyal alan olarak yeniledik. Çay ev ve bahçesinin bu özelliğini korumaya çalışıyoruz. İnsanlar gelsin burada kendilerini bulsun. Mesela, bizde televizyon yok, masalarda oyun kesinlikle istemiyoruz. Niye? İnsanlar birbirleriyle sohbet etsin, toplum olarak kaynaşsın istiyoruz. Biz kurulan sıcak sohbet ortamı oluşturmak istiyoruz.

Seydişehir’in Eski Havasını, Muhabbetini Yaşıyorsunuz!

Uzun süredir Çınar altı Çay Bahçesinin müdavimi olan Muammer Bağcı ise Çınar altını çok sevdiğini vurgulayarak, şunları anlattı:

"Bazen geç vakitlere kadar da oturuyoruz. Ailemizle de dostlarımızla da geliyoruz. Buranın bir özelliği de manevi bir havasının olması. İnsanlar buraya geldiğinde huzurlu hissediyor, elinde olmadan bir muhabbet oluşuyor. Seydişehir’in eski havasını, muhabbetini, eski atmosferini yaşıyorsunuz. Burası kentin göz bebeği. Çay burada, camii burada, huzur burada daha ne ister insan’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.