whatsapp

Tarihi evin restorasyonunda sona geliniyor

KÜLTÜR - SANAT 25.07.2018 - 11:48, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi evin restorasyonunda sona geliniyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 150 yıllık bir geçmişe sahip Seyyid Harun Mahallesi’ndeki tarihi evin restorasyonunun iki ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, binanın dış cephesinin tamamlandığını ve iç yapısında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Evin kullanımında kamu menfaatini gözeteceklerini ve kentin ihtiyaçlarına göre değerlendireceklerini ifade eden Tutal, şunları kaydetti: "İlçenin tarihinin ve geçmişinin en iyi şekilde yaşaması ve asırlarca dimdik ayakta kalmasını istiyoruz. Bu bizim gelecek nesile sorumluluğumuz olduğu gibi atalarımıza karşı bir görevimizdir. Bu nedenle tarihi ve kültürel envanterin yaşaması ve can bulması için harekete geçtik. Kısa sürede tarihi ev eskiden olduğu gibi yeniden hayat bulacak.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 150 yıllık bir geçmişe sahip Seyyid Harun Mahallesi’ndeki tarihi evin restorasyonunun iki ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yaptığı açıklamada, binanın dış cephesinin tamamlandığını ve iç yapısında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Evin kullanımında kamu menfaatini gözeteceklerini ve kentin ihtiyaçlarına göre değerlendireceklerini ifade eden Tutal, şunları kaydetti:
"İlçenin tarihinin ve geçmişinin en iyi şekilde yaşaması ve asırlarca dimdik ayakta kalmasını istiyoruz. Bu bizim gelecek nesile sorumluluğumuz olduğu gibi atalarımıza karşı bir görevimizdir. Bu nedenle tarihi ve kültürel envanterin yaşaması ve can bulması için harekete geçtik. Kısa sürede tarihi ev eskiden olduğu gibi yeniden hayat bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.