whatsapp

Tarihi Ürümdiğin çeşmesi restore edilecek

KÜLTÜR - SANAT 09.04.2017 - 11:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi Ürümdiğin çeşmesi restore edilecek

Seydişehir’in Tepecik Mahallesinde 19 yüz yıldan kalma Osmanlı dönemi eseri Ürümdiğin çeşmesinin yapılan kazı çalışmaları sonucunda restorasyon çalışması yapılacağı açıklandı.
Büyükşehir Belediyesi KUDEB uzmanlarından sanat tarihçisi Şengül Bayar ve arkeolog Onur Çay, yaptığı açıklamada tescilli tarihi çeşmenin yapılan kazı çalışmaları sonucunda toprak altında kalan bölümlerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi. Çeşmenin restorasyon yapılması için çalışma başlattıklarını kaydeden Tarihçi Şengül Bayar, şöyle konuştu:’’ Müze Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEB uzmanları, Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kazı çalışmaları sonucunda tarihi Ürümdiğin çeşmesinin Osmanlı dönemine ait bir eser olduğu tespit edildi. Çeşmenin bakım ve restorasyonun çalışmalar hemen başlayacak. Önemli bir eseri daha Konya envanterine kazandırmış olacağız.’’diye konuştu.
Seydişehir’in Tepecik Mahallesinde 19 yüz yıldan kalma Osmanlı dönemi eseri Ürümdiğin çeşmesinin yapılan kazı çalışmaları sonucunda restorasyon çalışması yapılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi KUDEB uzmanlarından sanat tarihçisi Şengül Bayar ve arkeolog Onur Çay, yaptığı açıklamada tescilli tarihi çeşmenin yapılan kazı çalışmaları sonucunda toprak altında kalan bölümlerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.
Çeşmenin restorasyon yapılması için çalışma başlattıklarını kaydeden Tarihçi Şengül Bayar, şöyle konuştu:’’ Müze Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEB uzmanları, Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kazı çalışmaları sonucunda tarihi Ürümdiğin çeşmesinin Osmanlı dönemine ait bir eser olduğu tespit edildi. Çeşmenin bakım ve restorasyonun çalışmalar hemen başlayacak. Önemli bir eseri daha Konya envanterine kazandırmış olacağız.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.