whatsapp

Tarım lisesi uygulama meyve bahçesi kurdu

EĞİTİM 18.05.2018 - 00:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarım lisesi uygulama meyve bahçesi kurdu

Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi öğrencileri öğretmenleri eşliğinde organik tarıma katkı sağlayacak örnek meyve bahçesi kurdu.
Eğitici yönü ön planda olan okul sahasındaki 7 bin metrekare alana meyve bahçesini kurduklarını belirten Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, yaptığı açıklamada Bu projedeki amaçlarının yöre çiftçileriyle öğrenciler arasında bağlar kurulacağını söyledi. Herkese açık eğitim bahçesi oluşturduklarını belirten Dinçsoy, ‘’ Bahçeye Eğirdir Meyvecilik ve Araştırma Enstitüsünden hibe edilerek alınan 400 adet sertifikalı tüplü Elma, Armut, Erik fidanı ile Adapazarı’ndan getirilen Şeftali, Kayısı, Kiraz, çıtır çıtır badem, Kestane, Ihlamur, Dut, Yaban Eriği ve Ceviz olmak üzere 200 adet olmak üzere toplam 600 fidan ekildi. Meyve bahçesine damlama sulama sistemi kuruldu ve bu ekim işlemi tarım alanı öğrencilerince yapıldı. Öğrencilerimiz bu sayede hem toprağı ve doğayı anlamış olacak. Diğer taraftan hiçbir kimyasal madde kullanmadan organik sağlıklı ürünler yetiştirecek.’’dedi. Ağaçlandırmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.
Seydişehir Suğla Tarım Meslek Lisesi öğrencileri öğretmenleri eşliğinde organik tarıma katkı sağlayacak örnek meyve bahçesi kurdu.

Eğitici yönü ön planda olan okul sahasındaki 7 bin metrekare alana meyve bahçesini kurduklarını belirten Okul Müdürü Ömer Dinçsoy, yaptığı açıklamada Bu projedeki amaçlarının yöre çiftçileriyle öğrenciler arasında bağlar kurulacağını söyledi.

Herkese açık eğitim bahçesi oluşturduklarını belirten Dinçsoy, ‘’ Bahçeye Eğirdir Meyvecilik ve Araştırma Enstitüsünden hibe edilerek alınan 400 adet sertifikalı tüplü Elma, Armut, Erik fidanı ile Adapazarı’ndan getirilen Şeftali, Kayısı, Kiraz, çıtır çıtır badem, Kestane, Ihlamur, Dut, Yaban Eriği ve Ceviz olmak üzere 200 adet olmak üzere toplam 600 fidan ekildi. Meyve bahçesine damlama sulama sistemi kuruldu ve bu ekim işlemi tarım alanı öğrencilerince yapıldı. Öğrencilerimiz bu sayede hem toprağı ve doğayı anlamış olacak. Diğer taraftan hiçbir kimyasal madde kullanmadan organik sağlıklı ürünler yetiştirecek.’’dedi.

Ağaçlandırmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.