whatsapp

Tek istekleri çocuklarının okula gitmesi

EKONOMİ 18.04.2018 - 12:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tek istekleri çocuklarının okula gitmesi

Mangal kömürü üretiminde çalışmak için Mardin'den Seydişehir’e gelen ailelerin çocukları yaşam mücadelesinden çocuklarını okutamıyorlar. Devletten tek istekleri servis.
Çalışmak için yollara düşen kömür işçileri, merkeze 15 KM uzaklıktaki Bostandere Mahallesindeki ormanlık alanda kurdukları çadırda ekmek parası kazanmak için çocuklarını okutamıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğünden çocuklarının okumaları için servis istiyorlar. Kahraman Dost çifti yaptıkları açıklamada 2 çocuğunu okutmak istediklerini ancak güçlerinin yetmediğini söyledi. Zorlu bir mücadele verdiklerin anlatan Dost, "Akşama kadar çocuklarımız kömürün, zehrin içinde bizimle kalıyor. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Devletimiz bizim sesimize kulak versin " dedi. Çocuklarının geçen yılda okula devam edemediklerini belirten Orhan Vural, ‘’Çocuklarımız okuması gerekirken bizimle birlikte çile ekiyorlar. Yapacak bir şey yok burada çalışmaya mecburuz. Birkaç kez servis isteğinde bulunduk olmadı. Bu ocaklarda toplam 25 çocuk var’’diye konuştu. Yüzleri is pas içinde kalan çocuklar, okula gitmek istediklerini dile getirdiler.
Mangal kömürü üretiminde çalışmak için Mardin'den Seydişehir’e gelen ailelerin çocukları yaşam mücadelesinden çocuklarını okutamıyorlar. Devletten tek istekleri servis.

Çalışmak için yollara düşen kömür işçileri, merkeze 15 KM uzaklıktaki Bostandere Mahallesindeki ormanlık alanda kurdukları çadırda ekmek parası kazanmak için çocuklarını okutamıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğünden çocuklarının okumaları için servis istiyorlar.

Kahraman Dost çifti yaptıkları açıklamada 2 çocuğunu okutmak istediklerini ancak güçlerinin yetmediğini söyledi.

Zorlu bir mücadele verdiklerin anlatan Dost, "Akşama kadar çocuklarımız kömürün, zehrin içinde bizimle kalıyor. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Devletimiz bizim sesimize kulak versin " dedi.

Çocuklarının geçen yılda okula devam edemediklerini belirten Orhan Vural, ‘’Çocuklarımız okuması gerekirken bizimle birlikte çile ekiyorlar. Yapacak bir şey yok burada çalışmaya mecburuz. Birkaç kez servis isteğinde bulunduk olmadı. Bu ocaklarda toplam 25 çocuk var’’diye konuştu.

Yüzleri is pas içinde kalan çocuklar, okula gitmek istediklerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.