whatsapp

THK'dan planör model uçak kursu

EĞİTİM 21.12.2019 - 01:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

THK'dan planör model uçak kursu

Türk Hava Kurumu Seydişehir Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan planör model uçak kursunun 2. etabı Mühendislik fakültesinde başladı. Türk Hava Kurumu model uçak usta öğreticisi Yaşar Karaarslan, yaptığı açıklamada, kursların ücretsiz olarak verildiğini belirtti. Karaarslan "Bu kursta lazım olan araç gereçler HEM ve Türk Hava Kurumu tarafından karşılanıyor. Kursa gelen öğrenciler model uçak yapımının başlangıç modeli olan Ata Planörü yapıyor. Ata model şu açıdan önemlidir, bütün kesimlere hitap eder ve model uçağın başlangıç modelidir. Bundan sonraki aşamalarda, örneğin çocuklar katılamasalar bile ilk modele gelen yetişkinler kursa devam edebilecekler. Ayrıca yapılan model uçaklar uçurtulacak" diye konuştu. Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Enes Acar, okullarda açılan maket uçak kursları hakkında şu bilgileri verdi: "Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İstikbal Göklerdedir’ vecizesinden yola çıkarak bugün Gazi Mustafa Kemal Okulu’nda model uçak kursuna devam etmekteyiz. Bunun yanında yaz aylarında paraşüt, yamaç paraşütü, eğitimleri yapmaktayız’’ dedi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü A. Refik Dereli, "Havacılığı gençlere sevdirmek amacı olan Türk Hava Kurumu'nun bugün bu amacı eksiksiz yerine getirdiğini hep birlikte görüyoruz. Gençlerimize THK’ nun kurumsal yapısını, asgari ve sivil havacılığın önemini kavratmak, yaşam boyu meslek gelişimine teknolojik katkı sağlamakla birlikte bilgi becerileri kazandırılmaktır.’’

Türk Hava Kurumu Seydişehir Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan planör model uçak kursunun 2. etabı Mühendislik fakültesinde başladı.

Türk Hava Kurumu model uçak usta öğreticisi Yaşar Karaarslan, yaptığı açıklamada, kursların ücretsiz olarak verildiğini belirtti.

Karaarslan "Bu kursta lazım olan araç gereçler HEM ve Türk Hava Kurumu tarafından karşılanıyor. Kursa gelen öğrenciler model uçak yapımının başlangıç modeli olan Ata Planörü yapıyor. Ata model şu açıdan önemlidir, bütün kesimlere hitap eder ve model uçağın başlangıç modelidir. Bundan sonraki aşamalarda, örneğin çocuklar katılamasalar bile ilk modele gelen yetişkinler kursa devam edebilecekler. Ayrıca yapılan model uçaklar uçurtulacak" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Enes Acar, okullarda açılan maket uçak kursları hakkında şu bilgileri verdi: "Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İstikbal Göklerdedir’ vecizesinden yola çıkarak bugün Gazi Mustafa Kemal Okulu’nda model uçak kursuna devam etmekteyiz. Bunun yanında yaz aylarında paraşüt, yamaç paraşütü, eğitimleri yapmaktayız’’ dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü A. Refik Dereli, "Havacılığı gençlere sevdirmek amacı olan Türk Hava Kurumu'nun bugün bu amacı eksiksiz yerine getirdiğini hep birlikte görüyoruz. Gençlerimize THK’ nun kurumsal yapısını, asgari ve sivil havacılığın önemini kavratmak, yaşam boyu meslek gelişimine teknolojik katkı sağlamakla birlikte bilgi becerileri kazandırılmaktır.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.