whatsapp

TKP Belediye Başkan adayı Zehra Filiz Demirayak!

SİYASET 22.03.2019 - 01:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

TKP Belediye Başkan adayı Zehra Filiz Demirayak!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Konya İl Örgütü 31 Mart yerel seçimleri çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Filiz Demirayak, Konya halkını sağcı adaylara mahkûm eden, kirli ittifaklarla oy hesabı yapan düzen partilerine gereken cevabın 31 Mart yerel seçimlerinde verilme zamanının geldiğini söyledi. Seçimlere ilişkin açıklama yapan TKP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Filiz Demirayak, Konya’ daki tek solcu, kadın ve emekçi aday olduğunu belirtirken; “Türkiye’nin patronlarıyla, işbirlikçileriyle, yaşadığımız şehirleri ranta açanlarla, doğal yaşam alanlarımızı tahrip edenlerle, yurttaşlarımızı seçeneksiz bırakanlarla aynı gemide değiliz. Emekçiler emekçilere, solcular solculara oy verecek. Emekçilerin gerçek temsilcilerine güç verin, emekçilerin yönetimde aktif rol oynadığı halk meclisleriyle, mahalle komiteleriyle bu şehri beraber yönetelim. Konya uzun yıllardır tüm ülkenin tahıl ihtiyacını karşılarken şu anda yedek parça üreten ve şehirlere yığılan bir kente dönüştü. Neden şehrimizi modern tarımın yapıldığı ve el ele ürettiğimiz bir yer haline dönüştürmeyelim? Sizleri 31 Mart yerel seçimlerinde TKP’ye destek ve birlikte mücadele çağrısında bulunuyorum.’’ Dedi. Zehra Filiz Demirayak kimdir ? 25 Ağustos 1988 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı olan Çavuş köyünde bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya geldim. Eğitim öğretim hayatımı da Seydişehir’de tamamladım ve sonrasında birçok yerde işçi olarak çalıştım. Çalıştığım süre zarfında maddi ve manevi olarak birçok sorunla karşılaştım. İşçiler ve özellikle işçi kadınlar çalışma hayatında sürekli sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyordu. Çözümün Sempatizanı olduğum sosyalizmde olacağının farkındaydım ve 2012 yılında Türkiye komünist Partisine üye oldum. Mücadeleye başladım. Yedi yıldır Türkiye komünist Partisi üyesiyim. Altı yıldır Konya’da bir şirkette işçi olarak çalışmakta ve ikamet etmekteyim. Partimin Konya büyükşehir belediye başkan adaylığına emekçi bir kadın olarak beni aday göstermek istediğini söylediğinde kabul ettim. Bu seçimlerde emekçilerin ve kadınların sesi olmaya çalışacağım.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Konya İl Örgütü 31 Mart yerel seçimleri çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Filiz Demirayak, Konya halkını sağcı adaylara mahkûm eden, kirli ittifaklarla oy hesabı yapan düzen partilerine gereken cevabın 31 Mart yerel seçimlerinde verilme zamanının geldiğini söyledi.

Seçimlere ilişkin açıklama yapan TKP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Filiz Demirayak, Konya’ daki tek solcu, kadın ve emekçi aday olduğunu belirtirken; “Türkiye’nin patronlarıyla, işbirlikçileriyle, yaşadığımız şehirleri ranta açanlarla, doğal yaşam alanlarımızı tahrip edenlerle, yurttaşlarımızı seçeneksiz bırakanlarla aynı gemide değiliz. Emekçiler emekçilere, solcular solculara oy verecek. Emekçilerin gerçek temsilcilerine güç verin, emekçilerin yönetimde aktif rol oynadığı halk meclisleriyle, mahalle komiteleriyle bu şehri beraber yönetelim. Konya uzun yıllardır tüm ülkenin tahıl ihtiyacını karşılarken şu anda yedek parça üreten ve şehirlere yığılan bir kente dönüştü. Neden şehrimizi modern tarımın yapıldığı ve el ele ürettiğimiz bir yer haline dönüştürmeyelim?

Sizleri 31 Mart yerel seçimlerinde TKP’ye destek ve birlikte mücadele çağrısında bulunuyorum.’’ Dedi.

Zehra Filiz Demirayak kimdir ?

25 Ağustos 1988 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı olan Çavuş köyünde bir öğretmen çocuğu olarak dünyaya geldim.

Eğitim öğretim hayatımı da Seydişehir’de tamamladım ve sonrasında birçok yerde işçi olarak çalıştım. Çalıştığım süre zarfında maddi ve manevi olarak birçok sorunla karşılaştım. İşçiler ve özellikle işçi kadınlar çalışma hayatında sürekli sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyordu. Çözümün Sempatizanı olduğum sosyalizmde olacağının farkındaydım ve 2012 yılında Türkiye komünist Partisine üye oldum. Mücadeleye başladım. Yedi yıldır Türkiye komünist Partisi üyesiyim. Altı yıldır Konya’da bir şirkette işçi olarak çalışmakta ve ikamet etmekteyim. Partimin Konya büyükşehir belediye başkan adaylığına emekçi bir kadın olarak beni aday göstermek istediğini söylediğinde kabul ettim. Bu seçimlerde emekçilerin ve kadınların sesi olmaya çalışacağım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.