whatsapp

Toros dağlarında renk cümbüşü

TURİZM 14.06.2019 - 01:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Toros dağlarında renk cümbüşü

Sıradışı coğrafyası, endemik bitkileri, kendine has iklimsel özellikleri ve doğal güzellikleriyle Toros Dağları eteğindeki yaylalar bugünlerde rengarenk çiçeklerin açması nedeniyle seyrine doyumsuz manzara sunuyor. Seydişehir- Antalya güzergahı kervan yolu üzerinde sıralı toros dağlarının yüksek zirvelerine kadar sarı, kırmızı, turuncu  çiçekleri nedeniyle ayrı bir güzelliğe bürünen bölge yüksek zirvelerde halen duran kar kütlelerinin beyazı, yemyeşil doğasıyla görenleri adeta büyülüyor. Toros dağları eteklerindeki yaylalarda enfes manzarasını izlemeye gelen doğa fotohrafcısı Hasan Zorlu “Sarı Komar” ve “Sarı Ağu” olarak adlandırılan zifin çiçeklerinin büyülü dünyasını fotoğraflayanlardan birisi oldu. Aromatik kokusunu tüm coğrafyaya salan zifin çiçekleri arasında fotoğraf çeken Hasan Zorlu, “Doğa ve çiçekler hoşumuza gidiyor. Yayla çiçeklerini koklanıp içinde fotoğraf çekilelim derken kendimizi kaybediyoruz. Buraları rengarenk görünce mutlu oluyoruz. Doğa harika. Yeşilin her tonu, sarı ve morun yanında zirvelerdeki kar kütleleriyle birlikte muhteşem bir manzaraya tanıklık ettik” diye konuştu. Foto; Hasan Zorlu

Sıradışı coğrafyası, endemik bitkileri, kendine has iklimsel özellikleri ve doğal güzellikleriyle Toros Dağları eteğindeki yaylalar bugünlerde rengarenk çiçeklerin açması nedeniyle seyrine doyumsuz manzara sunuyor.

Seydişehir- Antalya güzergahı kervan yolu üzerinde sıralı toros dağlarının yüksek zirvelerine kadar sarı, kırmızı, turuncu  çiçekleri nedeniyle ayrı bir güzelliğe bürünen bölge yüksek zirvelerde halen duran kar kütlelerinin beyazı, yemyeşil doğasıyla görenleri adeta büyülüyor.

Toros dağları eteklerindeki yaylalarda enfes manzarasını izlemeye gelen doğa fotohrafcısı Hasan Zorlu “Sarı Komar” ve “Sarı Ağu” olarak adlandırılan zifin çiçeklerinin büyülü dünyasını fotoğraflayanlardan birisi oldu.

Aromatik kokusunu tüm coğrafyaya salan zifin çiçekleri arasında fotoğraf çeken Hasan Zorlu, “Doğa ve çiçekler hoşumuza gidiyor. Yayla çiçeklerini koklanıp içinde fotoğraf çekilelim derken kendimizi kaybediyoruz. Buraları rengarenk görünce mutlu oluyoruz. Doğa harika. Yeşilin her tonu, sarı ve morun yanında zirvelerdeki kar kütleleriyle birlikte muhteşem bir manzaraya tanıklık ettik” diye konuştu.

Foto; Hasan Zorlu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.