whatsapp

Trüf Mantarı Yetiştirilecek

EKONOMİ 22.10.2017 - 12:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Trüf Mantarı Yetiştirilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, eylem planı çerçevesinde Konya’nın Seydişehir ilçesinde trüf mantarı yetiştirilecek.
Seydişehir Orman Fidanlığı Şefi Mehmet Sakallı, yaptığı açıklamada vatandaşlara gelir kaynağı oluşturmak için trüf mantarı yetiştirme serası kurduklarını söyledi. Köylülerin ufkunu açıp bölgede yeni ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çaba sarf ettiklerini belirten Sakallı,"Bu mantar çok bilinen bir tür değil. Orman Bakanlığımız bunu yaygınlaştırmak ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza ek gelir olsun diye eylem planı hazırladı bizde bu çerçevede 300 metre kare alanda teknolojiye dayalı otomatik sistemli 200 bin lira maliyetle sera kurduk.  Burada meşe fidanlarının köklerinde toprakla aşılayıp trüf mantarı üretimini gerçekleştireceğiz. 3 ile 5 yıl içinde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Olumlu verim alırsak bölgemizde üretimini yaygınlaştırıp vatandaşlarımıza ek gelir sağlayacağız. Bunun ihracat imkânı da var. Avrupa mutfağında önemli yere sahip mantar türü, özellikle üst gelir grubu tarafından tercih ediliyor. Kilosu 200 ile 3 bin 500 euro arasında. Çalışmalarımızda bize destek olan bakan yardımcımız Sn Harun Tüfekci’ye teşekkür ediyorum’’diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığının, eylem planı çerçevesinde Konya’nın Seydişehir ilçesinde trüf mantarı yetiştirilecek.

Seydişehir Orman Fidanlığı Şefi Mehmet Sakallı, yaptığı açıklamada vatandaşlara gelir kaynağı oluşturmak için trüf mantarı yetiştirme serası kurduklarını söyledi.

Köylülerin ufkunu açıp bölgede yeni ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çaba sarf ettiklerini belirten Sakallı,"Bu mantar çok bilinen bir tür değil. Orman Bakanlığımız bunu yaygınlaştırmak ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza ek gelir olsun diye eylem planı hazırladı bizde bu çerçevede 300 metre kare alanda teknolojiye dayalı otomatik sistemli 200 bin lira maliyetle sera kurduk.  Burada meşe fidanlarının köklerinde toprakla aşılayıp trüf mantarı üretimini gerçekleştireceğiz. 3 ile 5 yıl içinde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Olumlu verim alırsak bölgemizde üretimini yaygınlaştırıp vatandaşlarımıza ek gelir sağlayacağız. Bunun ihracat imkânı da var. Avrupa mutfağında önemli yere sahip mantar türü, özellikle üst gelir grubu tarafından tercih ediliyor. Kilosu 200 ile 3 bin 500 euro arasında. Çalışmalarımızda bize destek olan bakan yardımcımız Sn Harun Tüfekci’ye teşekkür ediyorum’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.