whatsapp

Turizm kongresi düzenlendi

TURİZM 21.05.2017 - 20:48, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Turizm kongresi düzenlendi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından Seydişehir’de Turizm Kongresi düzenlendi.
Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen toplantıda konuşan SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Seydişehir turizmine katkı sağlamak farkındalık yaratmak ve turizm potansiyelini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Turizm kongresini ilk defa Konya’da başlattıklarını belirten Prof Dr Uyanık, ‘’Zengin Anadolu kültür ve medeniyeti olarak bu kültürel mirasın varlığını Seydişehir toplantımızda sürdürüyoruz. UNESCO’nun listesinde bulunan 69 unsurumuzla kültürel mirasımızı koruyacağız.’’dedi. Seydişehir’in kültürel dokusunun milattan önce 5500 yıllarına dayandığını anlatan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, " Seyyid Harun Veli Hazretleri'nin etrafının açılması, yeşil alan haline getirilmesi noktasında, yaklaşık 65 milyonluk büyük bir proje hazırladık. Bu kapsamda, kamulaştırmaları yüzde 60'lara kadar getirdik. İnşallah önümüzdeki zaman diliminde projeyi tamamlayıp, ziyaretçilere daha güzel bir ortam hazırlamış olacağız. Seydişehir’i bölgenin turizm potansiyeli haline getireceğiz’’dedi. Programa, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, UNESCO Türkiye Milli Komisyon başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tugay, Litvan Dil Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Jolante Zabarskaite katıldı. 
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi tarafından Seydişehir’de Turizm Kongresi düzenlendi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen toplantıda konuşan SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Seydişehir turizmine katkı sağlamak farkındalık yaratmak ve turizm potansiyelini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Turizm kongresini ilk defa Konya’da başlattıklarını belirten Prof Dr Uyanık, ‘’Zengin Anadolu kültür ve medeniyeti olarak bu kültürel mirasın varlığını Seydişehir toplantımızda sürdürüyoruz. UNESCO’nun listesinde bulunan 69 unsurumuzla kültürel mirasımızı koruyacağız.’’dedi.

Seydişehir’in kültürel dokusunun milattan önce 5500 yıllarına dayandığını anlatan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, " Seyyid Harun Veli Hazretleri'nin etrafının açılması, yeşil alan haline getirilmesi noktasında, yaklaşık 65 milyonluk büyük bir proje hazırladık. Bu kapsamda, kamulaştırmaları yüzde 60'lara kadar getirdik. İnşallah önümüzdeki zaman diliminde projeyi tamamlayıp, ziyaretçilere daha güzel bir ortam hazırlamış olacağız. Seydişehir’i bölgenin turizm potansiyeli haline getireceğiz’’dedi.
Programa, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, UNESCO Türkiye Milli Komisyon başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Tugay, Litvan Dil Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Jolante Zabarskaite katıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.