whatsapp

Türk-İş’ten esnek ve güvencesiz çalışmaya tepki

SİVİL TOPLUM 05.11.2020 - 12:06, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Türk-İş’ten esnek ve güvencesiz çalışmaya tepki

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında, TBMM’sinde görüşülen İstihdam Paketiyle esnek ve güvencesiz bir çalışma sistemi getirilmek istendiğini dile getirerek,  söz konusu paketi kabul etmediklerini söyledi.  Basın açıklamasında Türk-İş olarak bütün Türkiye’de esnek çalışmaya hayır dediklerini belirten Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, “10 gün önce açıklamamızı sonlandırırken demiştik. Bu düzenlemeye karşı yanıtım mücadele olacak demiştik. Dediğimiz gibi, mücadelemizi büyütüyoruz. Adına İstihdam Paketi dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün bütün Türkiye’de olduğu gibi, Konya’dan da güçlü bir şekilde yükseltiyoruz.  Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede,  artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce Genel Merkezimizde Hak-İş ve DİSK’le ortak bir açıklama yapıldı. Esnek çalışmaya hayır denildi. Yapılan ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik.  Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vaz geçinki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin” dedi.  Kayıt dışı çalışma ortadan kaldırılmalıdır  Abdulkadir Tamak iktidarı kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmaya davet ederek, “İşçilerin temel haklarıyla uğraşmanın yerine, gerçekten salgın koşullarında derdiniz istihdamı artırmaksa kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırın. İşçilerin istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmaları engelleyin. Ücretsiz izne çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki yaptığınız yanlışların farkına varın.  Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar.  Bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer böyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vaz geçmeyiz. Ülke genelinde bu paketi protesto ederek, ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızı alacağınızı ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketini geri çekin. Çekmezseniz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir” diye konuştu.    

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte yaptığı basın açıklamasında, TBMM’sinde görüşülen İstihdam Paketiyle esnek ve güvencesiz bir çalışma sistemi getirilmek istendiğini dile getirerek,  söz konusu paketi kabul etmediklerini söyledi. 

Basın açıklamasında Türk-İş olarak bütün Türkiye’de esnek çalışmaya hayır dediklerini belirten Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, “10 gün önce açıklamamızı sonlandırırken demiştik. Bu düzenlemeye karşı yanıtım mücadele olacak demiştik. Dediğimiz gibi, mücadelemizi büyütüyoruz. Adına İstihdam Paketi dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün bütün Türkiye’de olduğu gibi, Konya’dan da güçlü bir şekilde yükseltiyoruz.  Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede,  artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce Genel Merkezimizde Hak-İş ve DİSK’le ortak bir açıklama yapıldı. Esnek çalışmaya hayır denildi. Yapılan ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik.  Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vaz geçinki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin” dedi.

 Kayıt dışı çalışma ortadan kaldırılmalıdır

 Abdulkadir Tamak iktidarı kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmaya davet ederek, “İşçilerin temel haklarıyla uğraşmanın yerine, gerçekten salgın koşullarında derdiniz istihdamı artırmaksa kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırın. İşçilerin istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmaları engelleyin. Ücretsiz izne çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki yaptığınız yanlışların farkına varın.  Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar.  Bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer böyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vaz geçmeyiz. Ülke genelinde bu paketi protesto ederek, ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızı alacağınızı ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketini geri çekin. Çekmezseniz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir” diye konuştu.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.