whatsapp

TÜRK-İş’ten, kıdem tazminatıma dokunma broşürü ve maske dağıtımı

SİVİL TOPLUM 19.07.2020 - 10:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

TÜRK-İş’ten, kıdem tazminatıma dokunma broşürü ve maske dağıtımı

TÜRK-İş Konya temsilciliği ve bağlı sendikaların başkanları,  tüm yurtta olduğu gibi, Gedavet Parkında Kıdem Tazminatının ortadan kaldırılmasının yanlış olduğunu dile getirerek, vatandaşlara maske ve Kıdem Tazminatıma dokunma adlı bir broşür dağıttı.   Gedavet parkında Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte maske ve Kıdem Tazminatıma dokunma konulu broşür ve maske dağıtan Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak Kıdem Tazminatının çalışma hayatının temelini oluşturduğunu belirterek, “ Kıdem Tazminatı yıllardır döktüğün alın terinin, işyerine verdiğin ömrün karşılığıdır. Kıdem Tazminatı işçinin kazanılmış hakkı, işverenin işçisine borcudur. Kıdem Tazminatı işçinin ve ailesinin güvencesidir. Kıdem tazminatı kızının gelinliği, oğlunun damatlığı, gelecek günlerinin güvencesidir. Kıdem tazminatı çalışma hayatının temelidir. Ortadan kalkarsa İş Kanununun birçok maddesi anlamını ve işlevini kaybedecektir” dedi. Kıdem Tazminatı İşçinin Kırmızıçizgisidir  Kıdem tazminatının işçinin ve çalışanların kırmızıçizgisi olduğuna dikkat çeken Abdülkadir Tamak, “Kıdem Tazminatı işçinin kırmızıçizgisi olup, son kalesidir. Gündeme getirilen tamamlayıcı emeklilik sigortası sistemi (TES), işçilerin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıracaktır. İşçi, giydirilmiş brüt ücretinin yüzde 8,33’ünü kıdem tazminatı olarak alırken, önerilen model ile işçi 60 yaşında biriken parasının sadece yüzde 25’ini alabilecektir. Geri kalan parası 15 yılda aylık olarak emekli maaşına ilave edilecektir. Kıdem tazminatı, işçinin işyerinde maruz kaldığı ağır çalışma şartlarının, düşük ücretinin, ailesi ile birlikte yaşadığı yoksulluğun, yıpranmasının karşılığıdır. İşverenin emanetine bırakılan ücretinin sonradan kendisine ödenmesidir. İş sözleşmesi feshine karşı korumadır. İşçinin güvencesidir. İş Kanunundan kaynaklanan kazanılmış hakkıdır. Kıdem tazminatı işçilerin örgütlü gücüyle, birlikte kararlı duruşları ve mücadelesiyle bugünlere gelmiştir. Bu Mücadele Tüm İşçiler İçindir. Geleceğine sahip çık. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve işçiyi huzursuz etmeyin. Yaklaşık 45 gündür tüm yurt genelinde kıdem tazminatıyla uğraşıp, mücadele veriyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızda bu haklı serzenişimizi ifade etmesi bizim için mutluluk verici oldu. İnşallah kıdem tazminatıyla çalışanlarla ilgili olumsuz bir çalışma getirmezler. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu meseleye el atması bizleri rahatlattı. İnşallah bu konu bir daha ülke gündemine gelmez” diye konuştu. Konuşmanın ardın Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak ve Şube başkanları birlikte vatandaşlara Kıdem Tazminatıma dokunma broşürü ve maske dağıttı.

TÜRK-İş Konya temsilciliği ve bağlı sendikaların başkanları,  tüm yurtta olduğu gibi, Gedavet Parkında Kıdem Tazminatının ortadan kaldırılmasının yanlış olduğunu dile getirerek, vatandaşlara maske ve Kıdem Tazminatıma dokunma adlı bir broşür dağıttı.  

Gedavet parkında Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte maske ve Kıdem Tazminatıma dokunma konulu broşür ve maske dağıtan Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak Kıdem Tazminatının çalışma hayatının temelini oluşturduğunu belirterek, “ Kıdem Tazminatı yıllardır döktüğün alın terinin, işyerine verdiğin ömrün karşılığıdır. Kıdem Tazminatı işçinin kazanılmış hakkı, işverenin işçisine borcudur. Kıdem Tazminatı işçinin ve ailesinin güvencesidir. Kıdem tazminatı kızının gelinliği, oğlunun damatlığı, gelecek günlerinin güvencesidir. Kıdem tazminatı çalışma hayatının temelidir. Ortadan kalkarsa İş Kanununun birçok maddesi anlamını ve işlevini kaybedecektir” dedi.

Kıdem Tazminatı İşçinin Kırmızıçizgisidir

 Kıdem tazminatının işçinin ve çalışanların kırmızıçizgisi olduğuna dikkat çeken Abdülkadir Tamak, “Kıdem Tazminatı işçinin kırmızıçizgisi olup, son kalesidir. Gündeme getirilen tamamlayıcı emeklilik sigortası sistemi (TES), işçilerin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıracaktır. İşçi, giydirilmiş brüt ücretinin yüzde 8,33’ünü kıdem tazminatı olarak alırken, önerilen model ile işçi 60 yaşında biriken parasının sadece yüzde 25’ini alabilecektir. Geri kalan parası 15 yılda aylık olarak emekli maaşına ilave edilecektir. Kıdem tazminatı, işçinin işyerinde maruz kaldığı ağır çalışma şartlarının, düşük ücretinin, ailesi ile birlikte yaşadığı yoksulluğun, yıpranmasının karşılığıdır. İşverenin emanetine bırakılan ücretinin sonradan kendisine ödenmesidir. İş sözleşmesi feshine karşı korumadır. İşçinin güvencesidir. İş Kanunundan kaynaklanan kazanılmış hakkıdır. Kıdem tazminatı işçilerin örgütlü gücüyle, birlikte kararlı duruşları ve mücadelesiyle bugünlere gelmiştir. Bu Mücadele Tüm İşçiler İçindir. Geleceğine sahip çık. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve işçiyi huzursuz etmeyin. Yaklaşık 45 gündür tüm yurt genelinde kıdem tazminatıyla uğraşıp, mücadele veriyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızda bu haklı serzenişimizi ifade etmesi bizim için mutluluk verici oldu. İnşallah kıdem tazminatıyla çalışanlarla ilgili olumsuz bir çalışma getirmezler. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu meseleye el atması bizleri rahatlattı. İnşallah bu konu bir daha ülke gündemine gelmez” diye konuştu.

Konuşmanın ardın Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak ve Şube başkanları birlikte vatandaşlara Kıdem Tazminatıma dokunma broşürü ve maske dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.