whatsapp

Uğur Mumcu’yu, ölümünün 27’nci yılında anıyoruz

YAŞAM 24.01.2020 - 00:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Uğur Mumcu’yu, ölümünün 27’nci yılında anıyoruz

Vurulduk ey halkım, unutma bizi
“Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık, Vurulduk ey halkım unutma bizi…” “Uğur Mumcu, ülkemizin yetiştirdiği dürüst, ilkeli, mesleğini onuruyla yapan bir gazeteciydi. Meslek etiğine önem veren, kalemini kişisel menfaatleri uğruna satmayan bir vatanseverdi.  Bütün yaşamını gerçeklerini araştırmaya adayan, halkı doğru bilgilendirmek için hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmeyen Uğur Mumcu, Türkiye’deki araştırmacı gazeteciliğin en iyi temsilcilerinden biriydi. Yaşamını halkın aydınlanmasına adayan, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden Uğur Mumcu’nun en büyük mirası, geleceğe ışık tutacak olan eserleridir. Uğur Mumcu, mesleğine duyduğu saygı, vatanına ve milletine duyduğu sevgi ile her zaman örnek alınacak ve hatırlanacaktır. 24 Ocak 1993’te,evinin önündeki aracına konulan bomba ile haince katledilmesinin üzerinden geçen 27 yılda, Uğur Mumcu’yu katleden gerçek failler hala ortaya çıkarılmamıştır. Gerçek failleri ortaya çıkarmayanlar, aydınlık gelecekten korkanlardır. Gerçeklerin üzerine cesaretle giden araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’yu, ölümünün 27’nci yılında özlem ve saygıyla anıyorum”
Vurulduk ey halkım, unutma bizi

“Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık, Vurulduk ey halkım unutma bizi…”

“Uğur Mumcu, ülkemizin yetiştirdiği dürüst, ilkeli, mesleğini onuruyla yapan bir gazeteciydi. Meslek etiğine önem veren, kalemini kişisel menfaatleri uğruna satmayan bir vatanseverdi.  Bütün yaşamını gerçeklerini araştırmaya adayan, halkı doğru bilgilendirmek için hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmeyen Uğur Mumcu, Türkiye’deki araştırmacı gazeteciliğin en iyi temsilcilerinden biriydi.

Yaşamını halkın aydınlanmasına adayan, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden Uğur Mumcu’nun en büyük mirası, geleceğe ışık tutacak olan eserleridir. Uğur Mumcu, mesleğine duyduğu saygı, vatanına ve milletine duyduğu sevgi ile her zaman örnek alınacak ve hatırlanacaktır.

24 Ocak 1993’te,evinin önündeki aracına konulan bomba ile haince katledilmesinin üzerinden geçen 27 yılda, Uğur Mumcu’yu katleden gerçek failler hala ortaya çıkarılmamıştır. Gerçek failleri ortaya çıkarmayanlar, aydınlık gelecekten korkanlardır.

Gerçeklerin üzerine cesaretle giden araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’yu, ölümünün 27’nci yılında özlem ve saygıyla anıyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.