whatsapp

Yaz aylarında cilt lekeleri artıyor

SAĞLIK 20.08.2019 - 12:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaz aylarında cilt lekeleri artıyor

Uzm.Dr. Eda Haşal, yaz kış dışarıda olunduğu süre zarfında mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerektiğini söyledi. Uzm.Dr. Haşal, “Yaz aylarında güneş cilt lekelerini tetikliyor. Hatta güneşlenmeyi de pek fazla önermiyoruz. Bebeklik çağından itibaren güneş kremlerini öneriyoruz. Bebekken, hamileyken, emzirirken mineral ağırlıklı güneş koruyucuları öneriyoruz ki bunlar emilmeden dolaşıma geçmiyor. Direk bariyer görevi yaparak koruma sağlıyor. Kimyasal güneş koruyucuları ise yetişkinlik çağından itibaren kullanılmasını önerdiğimiz güneş koruyucular. Bunlar biraz emilmesi için süre gerektiren güneş koruyucuları. Emilmesi ve etkisini göstermesi için 20 dakika kadar süre gerekiyor. Bunları uygulayıp yarım saat sonra güneşe çıkmayı öneriyoruz. Yaz mevsiminde 2 saatte bir kış mevsiminde ise 4 saatte bir yeniden uygulamayı öneriyoruz” dedi.

Uzm.Dr. Eda Haşal, yaz kış dışarıda olunduğu süre zarfında mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerektiğini söyledi.

Uzm.Dr. Haşal, “Yaz aylarında güneş cilt lekelerini tetikliyor. Hatta güneşlenmeyi de pek fazla önermiyoruz. Bebeklik çağından itibaren güneş kremlerini öneriyoruz. Bebekken, hamileyken, emzirirken mineral ağırlıklı güneş koruyucuları öneriyoruz ki bunlar emilmeden dolaşıma geçmiyor. Direk bariyer görevi yaparak koruma sağlıyor. Kimyasal güneş koruyucuları ise yetişkinlik çağından itibaren kullanılmasını önerdiğimiz güneş koruyucular. Bunlar biraz emilmesi için süre gerektiren güneş koruyucuları. Emilmesi ve etkisini göstermesi için 20 dakika kadar süre gerekiyor. Bunları uygulayıp yarım saat sonra güneşe çıkmayı öneriyoruz. Yaz mevsiminde 2 saatte bir kış mevsiminde ise 4 saatte bir yeniden uygulamayı öneriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.