whatsapp

Yiğit; “Büyük taarruzun 98. Yıldönümü kutlu olsun.”

SİVİL TOPLUM 28.08.2020 - 13:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yiğit; “Büyük taarruzun 98. Yıldönümü kutlu olsun.”

 Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili yayımladığı kutlama mesajında, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferiyle ulusumuzun çağdaş bir devlete, aydınlık güzel günlere kavuştuğunu söyledi. 30 Ağustos Zaferinin ulusumuzun kurtuluş destanı olduğunu belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusumuz, 98 yıl önce, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovmak için bağımsızlık ateşini, Büyük Taarruzu başlatarak yaktı. 26 Ağustos 1922, imkânsızlıklar içindeki bir ulusun kurtuluş destanıdır. Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas'ta alınan tarihsel kararlar doğrultusunda yazgısına el koyan, tutsaklığı hiçbir zaman kabul etmeyeceğini tüm dünyaya duyuran ulusumuz, kazandığı zaferlerle tarihe yeni bir yön vermiştir. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan umut dolu süreç, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile Ulusumuzu çağdaş bir devlete, aydınlık güzel günlere kavuşturmuştur” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasaklanmamalıydı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Özgür Ulaş Yiğit, “Atatürk, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zaferi'nin önemini, “Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk Milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.” sözüyle dile getirmiştir. Bugün aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çaba gösterilmektedir. İktidar pandemi koşullarını bahane ederek Büyük Taarruz ’un ve 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yılında yapılacak kutlama etkinliklerini ülke genelinde yasakladı. Salgın bahanesiyle bağımsızlık mücadelemizin, ulusumuzu özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşturan zaferin yıldönümünü kutlamamızı kimse yasaklayamaz. Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her türlü baskıya rağmen sahip çıkacağımızı belirtiyor, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnet ile anıyoruz” diye konuştu.

 Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili yayımladığı kutlama mesajında, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferiyle ulusumuzun çağdaş bir devlete, aydınlık güzel günlere kavuştuğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferinin ulusumuzun kurtuluş destanı olduğunu belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusumuz, 98 yıl önce, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovmak için bağımsızlık ateşini, Büyük Taarruzu başlatarak yaktı. 26 Ağustos 1922, imkânsızlıklar içindeki bir ulusun kurtuluş destanıdır. Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas'ta alınan tarihsel kararlar doğrultusunda yazgısına el koyan, tutsaklığı hiçbir zaman kabul etmeyeceğini tüm dünyaya duyuran ulusumuz, kazandığı zaferlerle tarihe yeni bir yön vermiştir. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan umut dolu süreç, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile Ulusumuzu çağdaş bir devlete, aydınlık güzel günlere kavuşturmuştur” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yasaklanmamalıydı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Özgür Ulaş Yiğit, “Atatürk, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zaferi'nin önemini, “Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk Milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.” sözüyle dile getirmiştir. Bugün aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çaba gösterilmektedir. İktidar pandemi koşullarını bahane ederek Büyük Taarruz ’un ve 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yılında yapılacak kutlama etkinliklerini ülke genelinde yasakladı. Salgın bahanesiyle bağımsızlık mücadelemizin, ulusumuzu özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşturan zaferin yıldönümünü kutlamamızı kimse yasaklayamaz. Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her türlü baskıya rağmen sahip çıkacağımızı belirtiyor, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnet ile anıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.