whatsapp

Yoksulun bayramlığı pazardan

SİVİL TOPLUM 04.06.2019 - 00:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yoksulun bayramlığı pazardan

Ramazan Bayramı dolayısıyla ailelerine ve çocuklarına bayramlık kıyafet almak isteyenlerin çoğu alışveriş merkezlerine, maddi durumu zayıf olanlar ise kurulan seyyar pazara akın etti. Şehrin bir yanında marka beğenmeyen çocuklar, diğer yanında ise ailesinin ekonomik gücü olmadığı için pazarda bayramlık giydirilen çocuklar yaşıyor. Seydişehir’de yere serdikleri bezlerin üzerine ürünlerini döken işportacı pazarcılar gömlek, ayakkabı, tişört, pantolon ve elbiseler; 5 ile 20 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Her şeyin karışık sergilendiği pazarda, aradığını bulmak bazen saatler sürebiliyor. Çünkü dar gelirli müşterilerin en büyük çabası çocuklarının üzerine uyacak bedeni bulabilmek. Asgari ücretle çalışanlar alışveriş mağazalarından pantolon, gömlek, takım elbise veya tişört alamayınca soluğu burada alıyor. Vatandaş, lüks mağazada bir ürüne vereceği parayla burada tüm ihtiyacını karşılayabiliyor. Müşteriler arasında mülteciler de çoğunlukta.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ailelerine ve çocuklarına bayramlık kıyafet almak isteyenlerin çoğu alışveriş merkezlerine, maddi durumu zayıf olanlar ise kurulan seyyar pazara akın etti.

Şehrin bir yanında marka beğenmeyen çocuklar, diğer yanında ise ailesinin ekonomik gücü olmadığı için pazarda bayramlık giydirilen çocuklar yaşıyor. Seydişehir’de yere serdikleri bezlerin üzerine ürünlerini döken işportacı pazarcılar gömlek, ayakkabı, tişört, pantolon ve elbiseler; 5 ile 20 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Her şeyin karışık sergilendiği pazarda, aradığını bulmak bazen saatler sürebiliyor. Çünkü dar gelirli müşterilerin en büyük çabası çocuklarının üzerine uyacak bedeni bulabilmek.

Asgari ücretle çalışanlar alışveriş mağazalarından pantolon, gömlek, takım elbise veya tişört alamayınca soluğu burada alıyor. Vatandaş, lüks mağazada bir ürüne vereceği parayla burada tüm ihtiyacını karşılayabiliyor. Müşteriler arasında mülteciler de çoğunlukta.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.