whatsapp

Yokuş, iktidar emekliyi ekonomik sıkıntıyla baş başa bıraktı

SİYASET 28.04.2021 - 20:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yokuş, iktidar emekliyi ekonomik sıkıntıyla baş başa bıraktı

Görüntülü haber
Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan 100 TL’lik artışın yetersiz olduğunu ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Emeklilerin beklentileri üç yıllık enflasyon kadar artırılarak bayram ikramiyelerinin 1,500 TL’ye çıkarılmasıydı. Ancak emekliler yüzde 10 oranında artışla hayal kırıklığı yaşadılar. Tabiri caizse dağ fare doğurdu” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılından bu yana Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1.000 TL olarak verilen emekli ikramiyelerinin bu yıl 1.100 TL olarak verileceğini açıkladı. Dün konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, “Ben ne dedim? Bin + enflasyon. Büyük ihtimalle enflasyon 85 gibi oluyor, bunu inşallah 100'e tamamlayacak, inşallah bin 100 olarak yapacağız. Bunu da Meclis'e değil, bir kararname ile göndereceğiz. Vakit kaybetmeden süratle bayrama yetiştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. “EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI” Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan 100 TL’lik artışın yetersiz olduğunu ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, şunları söyledi: “Haftalardır konuşulan emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılacak olan artış miktarı Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Artış sadece 100 TLoldu. Bilindiği gibi 3 yıl önce emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000’er TL bayram ikramiyesi verilmeye başlanmıştı. Üç yıldır bayram ikramiyelerine artış yapılmamıştı. Son üç yılda ülkemizde enflasyon yaklaşık yüzde 50 oranında arttı. Dolayısıyla bayram ikramiyeleri de bu oranda eridi ve alım gücü düştü. Emeklilerin beklentileri üç yıllık enflasyon kadar artırılarak bayram ikramiyelerinin 1,500 TL’ye çıkarılmasıydı. Ancak emekliler yüzde 10 oranında artışla hayal kırıklığı yaşadılar. Tabiri caizse dağ fare doğurdu” dedi. “100 TL’LİK ARTIŞ EMEKLİNİN SIKINTILARINI GİDERMEYECEK”  “Bu artışın hangi kriterlere göre yapıldığı anlaşılamamıştır“ diyen Yokuş açıklamalarını şöyle sürdürdü: “100 TL’lik artış ne son üç yıllık enflasyon artışı temel alınarak ne de geçen yılki enflasyon artışı göz önünde tutularak yapılmıştır. Bir önceki yılın yıllık enflasyon artışı baz alınmış olsaydı artış 146 TL olmalıydı.  Başta gıda fiyatları olmak üzere iğneden ipliğe her şeyin her hafta arttığı bir süreçte emekli ikramiyelerine yapılan 100 TL’lik artış hiç bir emeklinin sıkıntısını gidermeyecekti. Siyasi iktidar Bir kez daha 13 milyonu aşkın emekliyi ekonomik sıkıntılarıyla baş başa bırakmıştır. ”
Görüntülü haber

Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan 100 TL’lik artışın yetersiz olduğunu ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Emeklilerin beklentileri üç yıllık enflasyon kadar artırılarak bayram ikramiyelerinin 1,500 TL’ye çıkarılmasıydı. Ancak emekliler yüzde 10 oranında artışla hayal kırıklığı yaşadılar. Tabiri caizse dağ fare doğurdu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 yılından bu yana Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1.000 TL olarak verilen emekli ikramiyelerinin bu yıl 1.100 TL olarak verileceğini açıkladı. Dün konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, “Ben ne dedim? Bin + enflasyon. Büyük ihtimalle enflasyon 85 gibi oluyor, bunu inşallah 100'e tamamlayacak, inşallah bin 100 olarak yapacağız. Bunu da Meclis'e değil, bir kararname ile göndereceğiz. Vakit kaybetmeden süratle bayrama yetiştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

“EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI”

Emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılan 100 TL’lik artışın yetersiz olduğunu ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, şunları söyledi:

“Haftalardır konuşulan emeklilerin bayram ikramiyelerine yapılacak olan artış miktarı Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Artış sadece 100 TLoldu. Bilindiği gibi 3 yıl önce emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000’er TL bayram ikramiyesi verilmeye başlanmıştı. Üç yıldır bayram ikramiyelerine artış yapılmamıştı. Son üç yılda ülkemizde enflasyon yaklaşık yüzde 50 oranında arttı. Dolayısıyla bayram ikramiyeleri de bu oranda eridi ve alım gücü düştü. Emeklilerin beklentileri üç yıllık enflasyon kadar artırılarak bayram ikramiyelerinin 1,500 TL’ye çıkarılmasıydı. Ancak emekliler yüzde 10 oranında artışla hayal kırıklığı yaşadılar. Tabiri caizse dağ fare doğurdu” dedi.

“100 TL’LİK ARTIŞ EMEKLİNİN SIKINTILARINI GİDERMEYECEK”

 “Bu artışın hangi kriterlere göre yapıldığı anlaşılamamıştır“ diyen Yokuş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“100 TL’lik artış ne son üç yıllık enflasyon artışı temel alınarak ne de geçen yılki enflasyon artışı göz önünde tutularak yapılmıştır. Bir önceki yılın yıllık enflasyon artışı baz alınmış olsaydı artış 146 TL olmalıydı.  Başta gıda fiyatları olmak üzere iğneden ipliğe her şeyin her hafta arttığı bir süreçte emekli ikramiyelerine yapılan 100 TL’lik artış hiç bir emeklinin sıkıntısını gidermeyecekti. Siyasi iktidar Bir kez daha 13 milyonu aşkın emekliyi ekonomik sıkıntılarıyla baş başa bırakmıştır. ”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.