whatsapp

Yol çalışması çiftçiyi mağdur etti

SİVİL TOPLUM 26.07.2020 - 02:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yol çalışması çiftçiyi mağdur etti

GÖRÜNTÜLÜ HABER..
Seydişehir- Bozkır arasında yapımı devam eden yol çalışmalarında tarlalarına gidip gelmekte zorlanan Gökhüyük köyü çiftçileri karayollarının kendilerini mağdur ettiğini ifade ettiler. Gökhüyük sınırlarından geçen karayolun çalışmalarla çok yükseldiğini çiftçilerin tarlalarına her gün girip çıkmakta güçlük çektiklerini belirten köy Muhtarı Selim Aşkayanar, yol kenarındaki evlerde dâhil tarla yollarından çevre yoluna yükseklikten dolayı traktörlerle çıkamadıklarını söyledi. Muhtar Aşkayanar, ‘’Karayolu çalışmalarında kod çok yüksek alındığı için yol kenarlarındaki evlerimiz ve tarla yollarımız çevre yolundan düşük kalmıştır. Şikâyetimizi defalarca söyledik ilgilenen yok. Hasat döneminde çiftçilerimiz mağdur ediliyor. Evlerine dahi traktörleriyle girip çıkamıyorlar. Yollar çok kötü. Bu mağduriyetin bir önce karayolları bölge müdürlüğü tarafından düzeltilmesini istiyoruz’’ diye konuştu. Her gün kâbus yaşadıklarını belirten çiftçi İbrahim Koyuncu, “Yapılan çevre yolu çok güzel fakat evlerimiz ve tarlalarımız yol seviyesinden çok düşük kaldı.  Birçok arkadaşımızın tarlalarıyla irtibatı kesildi.  Biz üreticiler tarlarımıza nasıl gidip gelebileceğiz. Yollarımız düzeltilmezse yağışlı günlerde daha da çekilmez hale gelecek. Bizler büyüklerimizden ve yetkililerimizden yardım istiyoruz. Bu durumda üreticiler olarak mağdur duruma düşüyoruz. Bizler çevre yolu yapılmasına karşı değiliz, memnunuzda, bu yol yapımı bizleri başka sorunlarla karşı karşıya getirdi. Evlerimizden olsun tarla yollarımızdan olsun çevre yoluna ulaşmada bin bir zorluk çekiyoruz. Yollarımızı evlerimizin önlerini yükselterek sorunumuzu çözebilirler ve çiftçilerin mağduriyetini giderebilirler ”dedi.
GÖRÜNTÜLÜ HABER..

Seydişehir- Bozkır arasında yapımı devam eden yol çalışmalarında tarlalarına gidip gelmekte zorlanan Gökhüyük köyü çiftçileri karayollarının kendilerini mağdur ettiğini ifade ettiler.

Gökhüyük sınırlarından geçen karayolun çalışmalarla çok yükseldiğini çiftçilerin tarlalarına her gün girip çıkmakta güçlük çektiklerini belirten köy Muhtarı Selim Aşkayanar, yol kenarındaki evlerde dâhil tarla yollarından çevre yoluna yükseklikten dolayı traktörlerle çıkamadıklarını söyledi.

Muhtar Aşkayanar, ‘’Karayolu çalışmalarında kod çok yüksek alındığı için yol kenarlarındaki evlerimiz ve tarla yollarımız çevre yolundan düşük kalmıştır. Şikâyetimizi defalarca söyledik ilgilenen yok. Hasat döneminde çiftçilerimiz mağdur ediliyor. Evlerine dahi traktörleriyle girip çıkamıyorlar. Yollar çok kötü. Bu mağduriyetin bir önce karayolları bölge müdürlüğü tarafından düzeltilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.

Her gün kâbus yaşadıklarını belirten çiftçi İbrahim Koyuncu, “Yapılan çevre yolu çok güzel fakat evlerimiz ve tarlalarımız yol seviyesinden çok düşük kaldı.  Birçok arkadaşımızın tarlalarıyla irtibatı kesildi.  Biz üreticiler tarlarımıza nasıl gidip gelebileceğiz. Yollarımız düzeltilmezse yağışlı günlerde daha da çekilmez hale gelecek. Bizler büyüklerimizden ve yetkililerimizden yardım istiyoruz. Bu durumda üreticiler olarak mağdur duruma düşüyoruz. Bizler çevre yolu yapılmasına karşı değiliz, memnunuzda, bu yol yapımı bizleri başka sorunlarla karşı karşıya getirdi. Evlerimizden olsun tarla yollarımızdan olsun çevre yoluna ulaşmada bin bir zorluk çekiyoruz. Yollarımızı evlerimizin önlerini yükselterek sorunumuzu çözebilirler ve çiftçilerin mağduriyetini giderebilirler ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.