whatsapp

Yufka ekmek kadınların geçim kaynağı oldu

EKONOMİ 04.06.2020 - 01:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yufka ekmek kadınların geçim kaynağı oldu

Görüntülü haber..
Konya'nın Seydişehir ilçesinde çocukluktan itibaren annelerinden öğrendikleri yufka ekmek yapma işi geçim kaynakları oldu. 3 yıldır dükkânı kendisinin işlettiğini belirten leyla Kara (45), 2 arkadaşı birde eşiyle birlikte yufka ekmek yanı sıra erişte ve börek, mantı, tedca, gözleme, su böreği, mayalı, lavaş ürettiklerini yaz kış çalıştıklarını söyledi. Eşim yapamazsın dedi! Ben yapacağım dedim! Yufka ekmek açma işini annesinden öğrendiğini belirten Leyla Kara, ‘’Eskiden ekmeği kendimiz için yapardık, böyle para kazanmazdık. Köylerimizde çiftçilikte, hayvancılıkta kalmadı şehre geldik. Bir arkadaşımın yanında çalışmaya başladım. Eşime bana bir dükkân açıver dedim! Yapamazsın dedi. Bende yapacağım dedim. 3 senedir sürdürüyorum. Memnunun arkadaşlarıma da istihdam sağladım. Biri üniversite de diğeri lisede 2 çocuğumu da bu sayede okutuyorum. Bayanlarımız evde boş boşuna oturmasın. Başaramayacak hiçbir şey yoktur. ’’ dedi. Üretilen 'yufka ekmek' yurt dışına gönderiliyor Gurbetçilerden çok talep geldiğini belirten Leyla Kara, ‘’Yaptığımız yufkaları şehir içi ve şehir dışı olmak üzere servis yapıyoruz. Almanya, Fransa ve Hollanda'daki gurbetçilerimize yufkamızı paketleyip gönderiyoruz. Türkiye’nin birçok iline de gönderiyoruz." diye konuştu Yaşam paylaşınca güzelleşiyor Eşi Ali Kara ve bayan arkadaşlarıyla birlikte yufka yaptıklarını kaydeden Leyla Kara, ‘’Eşim işimde beni yalnız bırakmıyor. Yaşam paylaşınca güzelleşiyor. Burada kadın erkek ayrımı olmaksızın şarkı türkü söyleyerek işimizi yapıyoruz.’’ diye konuştu. Ev kadını Perihan Çetin, "Arkadaşım böyle bir iş yeri açınca, yanında çalışmaya başladım. İşlerimiz çok iyi. Bildiğimiz iş olduğu için zorlanmıyoruz. Aile bütçemize katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı. Ev kadını Nezihat Doğru, "Eskiden insanlarımız yiyecek ekmeklerini kendileri yapıyordu. Şimdi şartlar uygun değil. Bu tür işyerlerine gelip alıyorlar. Bizlere de adeta yeni bir iş kolu oluşturdu. Kendilerine teşekkür ediyoruz’ ’dedi.
Görüntülü haber..

Konya'nın Seydişehir ilçesinde çocukluktan itibaren annelerinden öğrendikleri yufka ekmek yapma işi geçim kaynakları oldu.

3 yıldır dükkânı kendisinin işlettiğini belirten leyla Kara (45), 2 arkadaşı birde eşiyle birlikte yufka ekmek yanı sıra erişte ve börek, mantı, tedca, gözleme, su böreği, mayalı, lavaş ürettiklerini yaz kış çalıştıklarını söyledi.

Eşim yapamazsın dedi! Ben yapacağım dedim!

Yufka ekmek açma işini annesinden öğrendiğini belirten Leyla Kara, ‘’Eskiden ekmeği kendimiz için yapardık, böyle para kazanmazdık. Köylerimizde çiftçilikte, hayvancılıkta kalmadı şehre geldik. Bir arkadaşımın yanında çalışmaya başladım. Eşime bana bir dükkân açıver dedim! Yapamazsın dedi. Bende yapacağım dedim. 3 senedir sürdürüyorum. Memnunun arkadaşlarıma da istihdam sağladım. Biri üniversite de diğeri lisede 2 çocuğumu da bu sayede okutuyorum. Bayanlarımız evde boş boşuna oturmasın. Başaramayacak hiçbir şey yoktur. ’’ dedi.

Üretilen 'yufka ekmek' yurt dışına gönderiliyor

Gurbetçilerden çok talep geldiğini belirten Leyla Kara, ‘’Yaptığımız yufkaları şehir içi ve şehir dışı olmak üzere servis yapıyoruz. Almanya, Fransa ve Hollanda'daki gurbetçilerimize yufkamızı paketleyip gönderiyoruz. Türkiye’nin birçok iline de gönderiyoruz." diye konuştu

Yaşam paylaşınca güzelleşiyor

Eşi Ali Kara ve bayan arkadaşlarıyla birlikte yufka yaptıklarını kaydeden Leyla Kara, ‘’Eşim işimde beni yalnız bırakmıyor. Yaşam paylaşınca güzelleşiyor. Burada kadın erkek ayrımı olmaksızın şarkı türkü söyleyerek işimizi yapıyoruz.’’ diye konuştu.

Ev kadını Perihan Çetin, "Arkadaşım böyle bir iş yeri açınca, yanında çalışmaya başladım. İşlerimiz çok iyi. Bildiğimiz iş olduğu için zorlanmıyoruz. Aile bütçemize katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ev kadını Nezihat Doğru, "Eskiden insanlarımız yiyecek ekmeklerini kendileri yapıyordu. Şimdi şartlar uygun değil. Bu tür işyerlerine gelip alıyorlar. Bizlere de adeta yeni bir iş kolu oluşturdu. Kendilerine teşekkür ediyoruz’ ’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.