whatsapp

Ziraat odaları birliğinden patates tüketimine teşvik

EKONOMİ 15.01.2020 - 00:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ziraat odaları birliğinden patates tüketimine teşvik

Türkiye Ziraat Odalar birliği genel başkanı Şemsi Bayraktar ve Seydişehir Ziraat odası başkanı İsmail Korkmaz, patates tüketimin teşvik edilmesi ve çiftçilerin mali yönden desteklenmesi patates üreticilerini sevindirdiğini söyledi. Seydişehir Ziraat Odası başkanı İsmail Korkmaz ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın girişimiyle patateste iç tüketimin artırılması için yemek listelerinde patates tüketiminin artırılması yönünde teşvik edici girişimin yapıldığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, "Geçtiğimiz günlerde Genel Merkezimize ve ilgili Bakanlıklarımıza patates tüketiminin bazı kamu kurum ve kuruluşlarında tüketiminin artırılmasına yönelik talepte bulunmuştuk. Bu talebimize Milli Savunma Bakanlığı'mızdan cevap geldi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü patates pazarlamasındaki sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz" dedi. Aynı hassasiyetin diğer bakanlık ve kurumlardan beklediklerini ifade eden Başkan Korkmaz, "Patateste fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve üreticilerin karşılaştıkları pazarlama sorununun bir nebze olsun çözülebilmesi bakımından iç talebin artırılmasının önemine dikkat çekmek istedik. Toplu gıda tüketiminin olduğu yatılı okullarda, kışlalarda, işyerlerinde yemekhanelerde çıkartılan yemek menülerinde patatese daha fazla yer verilmesi büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye Ziraat Odalar birliği genel başkanı Şemsi Bayraktar ve Seydişehir Ziraat odası başkanı İsmail Korkmaz, patates tüketimin teşvik edilmesi ve çiftçilerin mali yönden desteklenmesi patates üreticilerini sevindirdiğini söyledi.

Seydişehir Ziraat Odası başkanı İsmail Korkmaz ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın girişimiyle patateste iç tüketimin artırılması için yemek listelerinde patates tüketiminin artırılması yönünde teşvik edici girişimin yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, "Geçtiğimiz günlerde Genel Merkezimize ve ilgili Bakanlıklarımıza patates tüketiminin bazı kamu kurum ve kuruluşlarında tüketiminin artırılmasına yönelik talepte bulunmuştuk. Bu talebimize Milli Savunma Bakanlığı'mızdan cevap geldi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü patates pazarlamasındaki sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Aynı hassasiyetin diğer bakanlık ve kurumlardan beklediklerini ifade eden Başkan Korkmaz, "Patateste fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve üreticilerin karşılaştıkları pazarlama sorununun bir nebze olsun çözülebilmesi bakımından iç talebin artırılmasının önemine dikkat çekmek istedik. Toplu gıda tüketiminin olduğu yatılı okullarda, kışlalarda, işyerlerinde yemekhanelerde çıkartılan yemek menülerinde patatese daha fazla yer verilmesi büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.