whatsapp

Ziraat odası tarımsal desteklerin artırılmasını istedi

EKONOMİ 17.09.2018 - 08:41, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ziraat odası tarımsal desteklerin artırılmasını istedi

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, mazot, gübre desteği fiyatlarının artırılmasını istedi. Destekler yükseltilmezse sürdürülebilir bir tarımdan söz etmenin mümkün olmayacağını belirten Oda Başkanı Korkmaz, üretimde maliyetleri düşürmenin yolunun tarımsal destekleri en az yüzde 30 artırmaktan geçtiğini söyledi. Çiftçiliğin bitme noktasına geldiğini kaydeden Korkmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığının sanayiciye hazırladığı destek paketinin çiftçilerimize de uygulanmasını istiyoruz. Girdi maliyetlerdeki artışların hiç değilse bir bölümü mazot ve gübre desteklerinin artırılarak karşılanmasını mağduriyetlerimizi giderecektir. Organik tarım desteği alan çiftçilerimiz günümüz şartlarında yetersiz kaldı. Eğer bu destek miktarı artarsa organik tarım alanları daha da artacaktır. Sürdürülebilir bir tarım için bu destekler şart.” dedi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, mazot, gübre desteği fiyatlarının artırılmasını istedi.

Destekler yükseltilmezse sürdürülebilir bir tarımdan söz etmenin mümkün olmayacağını belirten Oda Başkanı Korkmaz, üretimde maliyetleri düşürmenin yolunun tarımsal destekleri en az yüzde 30 artırmaktan geçtiğini söyledi.

Çiftçiliğin bitme noktasına geldiğini kaydeden Korkmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığının sanayiciye hazırladığı destek paketinin çiftçilerimize de uygulanmasını istiyoruz. Girdi maliyetlerdeki artışların hiç değilse bir bölümü mazot ve gübre desteklerinin artırılarak karşılanmasını mağduriyetlerimizi giderecektir. Organik tarım desteği alan çiftçilerimiz günümüz şartlarında yetersiz kaldı. Eğer bu destek miktarı artarsa organik tarım alanları daha da artacaktır. Sürdürülebilir bir tarım için bu destekler şart.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.