whatsapp

Ziraat odasından biçerdöver denetimi

EKONOMİ 23.07.2019 - 12:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ziraat odasından biçerdöver denetimi

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, hububat hasadı tarlalarda biçerdöverleri kontrol ederek ürün kaybının olup olmadığını inceledi. Denetimlerin süreceğini belirten Korkmaz, “Biçerdöver​ ​operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız verimi artırmak ve dane kaybının en aza inmesidir. Şu an için gördüğümüz kadarıyla 310 bin dekar hububat ekili arazilerimizde 250 biçerdöverden önemli miktarda dane kaybı görülmedi. Dane kaybı Türkiye ekonomisinde bir zarardır. Çiftçimize de büyük bir kayıptır. Bu kadar emek sarf ederek, para harcayarak ekim yapıyor. Ancak dane kaybı olduğu takdirde emeği boşa gidiyor.’’ dedi. Çiftçilerin anız yakmamasını isteyen Korkmaz, ‘’Anız yakmayı kesinlikle yapmasınlar, yakanlara da engel olsunlar. Çünkü anız bir milli servet. Yaktığımız zaman her türlü kuşlarımızı, böceklerimizi öldürüyor ve toprağımızın şeklini değiştiriyor. 20-25 günlük hasat döneminde biçerdöverlerimizi kontrol edeceğiz ve ürün kaybının olup olmadığını kontrol edeceğiz. Kalite kontrolünü yapacağız. Sürekli çiftçimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, hububat hasadı tarlalarda biçerdöverleri kontrol ederek ürün kaybının olup olmadığını inceledi.

Denetimlerin süreceğini belirten Korkmaz, “Biçerdöver​ ​operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız verimi artırmak ve dane kaybının en aza inmesidir. Şu an için gördüğümüz kadarıyla 310 bin dekar hububat ekili arazilerimizde 250 biçerdöverden önemli miktarda dane kaybı görülmedi. Dane kaybı Türkiye ekonomisinde bir zarardır. Çiftçimize de büyük bir kayıptır. Bu kadar emek sarf ederek, para harcayarak ekim yapıyor. Ancak dane kaybı olduğu takdirde emeği boşa gidiyor.’’ dedi.

Çiftçilerin anız yakmamasını isteyen Korkmaz, ‘’Anız yakmayı kesinlikle yapmasınlar, yakanlara da engel olsunlar. Çünkü anız bir milli servet. Yaktığımız zaman her türlü kuşlarımızı, böceklerimizi öldürüyor ve toprağımızın şeklini değiştiriyor. 20-25 günlük hasat döneminde biçerdöverlerimizi kontrol edeceğiz ve ürün kaybının olup olmadığını kontrol edeceğiz. Kalite kontrolünü yapacağız. Sürekli çiftçimizin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.