whatsapp

İşsizlik temel sorun

ANALİZ 09.12.2020 - 01:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İşsizlik temel sorun

Seydişehir’de işsizlik önemli boyutlarda. Bir sanayi kentiyiz ama maalesef işsizliğin hat safhaya çıkması görülmüş şey değildir. Rakamlar açıklanmadığı için şu an ilçedeki ne kadar çalışan var ne kadar işsiz var bilmiyoruz. Emek potansiyeli ile çalışan-işsiz sayılarının ne olduğunu bilmiyoruz. Ama İşsizlik ilçenin en önemli sorunlarından birisi. Kent bu yüzden göç veriyor… İşsizliği önlemenin yolu yatırımdır. Seydişehir uzun yıllardır ciddi yatırımlara sahne olmadı. Şu an yaklaşık bin 500 civarındaki Alüminyum fabrikasında çalışan var. OSB, yatırımcı fakiri uğrayan bile yok. Hafif sanayi bölgesinde işçi sayısının kesin bir rakamı yok. Geçen dönemlerde tekstil gibi bazı özel şirketin ilçeye yatırım yapacağı şeklinde açıklamalar olmuştu. OSB’den yer filan da ayarlanmıştı bunlara. Epey zaman geçti, ses-seda yok… Kimi küçük ve orta ölçekli işletmeler zaman zaman sanayi bölgesi değiştirerek devletten teşvik alırlar. Her halde bu özel şirketlerin ilçemize geçici gelip kaybolması öyle bir şeydi sanıyorum. Bazı illerde sanayi tesisleri var. Oralar özel endüstri bölgeleri ilan ediliyor devlet desteğiyle yatırımcı teşvik ediliyor. Bizimde buna ihtiyacımız var gibime geliyor. Ama yine de araştırmak lazım. Seydişehir’in sanayi yatırımlarına ihtiyacı var. Sırf belediyeden beklenti olmamalı diyorum. Kenti seven herkes bunun için çaba harcamak zorundadır. İş adamlarımız ise ciddi konulara eğilmesi gerekiyor. Tarımsal sanayiye ilçemiz daha yatkın. Bunları tespit edip ne yapılması konusunda iyi bir planlama yapılıp yatırımcılara açılmalı.

Seydişehir’de işsizlik önemli boyutlarda. Bir sanayi kentiyiz ama maalesef işsizliğin hat safhaya çıkması görülmüş şey değildir.

Rakamlar açıklanmadığı için şu an ilçedeki ne kadar çalışan var ne kadar işsiz var bilmiyoruz. Emek potansiyeli ile çalışan-işsiz sayılarının ne olduğunu bilmiyoruz. Ama İşsizlik ilçenin en önemli sorunlarından birisi. Kent bu yüzden göç veriyor…

İşsizliği önlemenin yolu yatırımdır.

Seydişehir uzun yıllardır ciddi yatırımlara sahne olmadı.

Şu an yaklaşık bin 500 civarındaki Alüminyum fabrikasında çalışan var. OSB, yatırımcı fakiri uğrayan bile yok. Hafif sanayi bölgesinde işçi sayısının kesin bir rakamı yok. Geçen dönemlerde tekstil gibi bazı özel şirketin ilçeye yatırım yapacağı şeklinde açıklamalar olmuştu. OSB’den yer filan da ayarlanmıştı bunlara. Epey zaman geçti, ses-seda yok…

Kimi küçük ve orta ölçekli işletmeler zaman zaman sanayi bölgesi değiştirerek devletten teşvik alırlar. Her halde bu özel şirketlerin ilçemize geçici gelip kaybolması öyle bir şeydi sanıyorum.

Bazı illerde sanayi tesisleri var. Oralar özel endüstri bölgeleri ilan ediliyor devlet desteğiyle yatırımcı teşvik ediliyor. Bizimde buna ihtiyacımız var gibime geliyor. Ama yine de araştırmak lazım.

Seydişehir’in sanayi yatırımlarına ihtiyacı var. Sırf belediyeden beklenti olmamalı diyorum. Kenti seven herkes bunun için çaba harcamak zorundadır. İş adamlarımız ise ciddi konulara eğilmesi gerekiyor.

Tarımsal sanayiye ilçemiz daha yatkın. Bunları tespit edip ne yapılması konusunda iyi bir planlama yapılıp yatırımcılara açılmalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.