Eğitimci yazar Lütfi Şahin ile röportaj

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

-10 Ekim 1975 tarihinde Konya’da doğdum. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Konya 'da okuduktan sonra Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü derece ile bitirdim. İlk makalelerim Konya 'nın yerel bir gazetesinde 1998 tarihinden itibaren yayımlanmaya başladı. İlk ulusal dergilerde ki makalelerim 2009 tarihinden itibaren Genç Gelişim dergisinde yayımlanmaya başladı. İlk eserim olan Midyeden Damlalar 2010 yılında Kanes Yayıncılıktan çıktı.2015 tarihinde ikinci eserim olan Osmanlı ' nın Kanlı Tarihi adlı eserim Az Kitapçılıktan çıktı. 2017 tarihinde üçüncü eserim olan Osmanlı 'nın Gizlenen Tarihi adlı eserim Tutku Yayıncılıktan ve aynı yıl Dünya 'nın En Zeki 101 İnsanı Az Yayıncılıktan çıktı. 2019 tarihinde Türkmen ya ışınlandı 1 adlı eserim Morena Yayınevinden çıktı. Biri kız biri oğlan iki evladım var.

2. Yazmaya başlama hikâyenizi öğrenebilir miyiz?

-İlk yazma hevesim ilk ve ortaokul yıllarında kompozisyonlar ile başladı. Üniversite yıllarımda daha çok makaleler yazdım. İlk yazdıklarımın yayımlanması ise 1998 tarihinde yerel bir gazete de başladı. Daha sonraki yıllarda makalelerim ulusal dergilerde ve web ortamında yayımlanmaya başladı. 2010 yılında makalelerimi bir araya getirmek suretiyle oluşturduğum Midyeden Damlalar adlı eserim yayımlandı. Daha sonraki yıllarda gerek basılı gerekse e kitap olarak birçok eserim yayımlandı.

3. Kaç kitap yayınladınız konusu nedir?

-5 eserim kitap halinde yayımlandı.

   A-Midyeden Damlalar / Kişisel Gelişim

   B-Osmanlı ' nın Kanlı Tarihi / Tarih

   C-Osmanlı 'nın Gizlenen Tarihi / Tarih

   D-Dünya 'nın En Zeki 101 İnsanı / Kişisel Gelişim

   E-Türkmenya Işınlandı 1 / Fantastik Roman

4. Yazmak mı yayınlamak mı zor?

--Yazmak daha zor. Yayımlamak daha kolay geliyor bana. Öyle ki eserlerini yazarken kullanacağım bazı kelimeler için saatlerce düşündüğüm oldu. Yayımlatırken fazla zorlanmadım.

5. Yazarken hangi kaynaklardan beslenirsiniz?

--Geniş bir tarama yaparak bilimsel değeri yüksek olan kaynaklara yönelirim.

6. Çok okuyor musunuz? Çok genç okumadan yazıyor piyasa kalitesiz kitaplarla dolu fikrine katılıyor musunuz?

--Şu an elimde yaklaşık 4 bin adet kitap var ve çoğunu okudum. Gözleri ileri derecede bozuk ve göz doktorum daha az okumam gerektiğini defalarca söyledi. Maalesef şu an okumadan birçok kişi yazma hevesi içerisi içerisinde, okumadan yazmak kötü sonuçlar doğuruyor.

7. Yazmak sizin için ne ifade ediyor?

--Hayatı.

8. İyi yazmanın formülü sizce nedir?

-Okumak ve hayal kurmak.

9. Daha iyi yazmak isteyenlere ne önerirsiniz?

-Tarihimizdeki yazarların hayat hikâyelerini araştırmalarını öneririm.